2022 wordt het jaar van het klassieke interieur

Geplaatst op

We gaan in deze blog jou meer vertellen over hoe je een klassiek interieur kunt inrichten. We kunnen ons heel goed voorstellen dat je na zoveel tijd een beetje klaar bent met de industriële en Scandinavische stijl die al jarenlang in zwang is. Veel mensen vinden het prettig om terug te gaan naar de wat meer klassieke stijlen die passen bij de Germaanse landen. Je ziet het bijvoorbeeld in Duitsland in het gebied van Schwarzwald, dat er heel veel eikenhouten elementen in klassieke interieurs gebruikt worden. Dat hoeft niet op een ouderwetse manier, dat kan ook heel nieuwerwets, maar dan wel klassiek.

Een eiken tafelblad is een centrale eye-catcher als het gaat om een klassiek interieur. Kijk eens op de site van devloerenfabriek.nl en laat je inspireren. We raden je wel aan om altijd een creatieve draai aan ideeën te geven. Zo maak je van je interieur echt iets unieks en persoonlijks. 

Wat staat er allemaal in een klassiek interieur?

Wanneer we het hebben over klassiek interieur dan worden de industriële en de Scandinavische stijl bijzonder sterk geschuwd. We mogen in een dergelijk interieur dus ook werken met wat donkere tinten, robuuste meubels van eikenhout veel leer en hier en daar een flink hertengewei aan de muur. Met dit laatste is de Scandinavische stijl ook niet onbekend, alleen in de meer klassieke stijlen is het allemaal wat robuuster. Een grote eikenhouten tafel en eikenhouten stoelen is al een van de klassieke zaken die je interieur kunt zetten. Een groot vloerkleed, al dan niet een Perzisch tapijt, is een prachtige toevoeging aan een klassiek interieur.

Eclectisch klassiek interieur 

Wanneer je voor meerdere klassieke stijlen houdt als Jugendstil of de oudhollandse stijl, dan is het mogelijk om een combinatie te maken tussen de verschillende klassieke stijlen. Dat zorgt voor een eclectisch interieur waarin verschillende tijdsperiodes en hun stijlen door elkaar heen lijken te lopen. Dit is een stuk interessanter dan de kant-en-klare Scandinavisch of industriële stijl interieurs die je overal ziet en die allemaal op elkaar lijken. Wanneer je gaat voor een klassiek interieur met een electische twist,  is het goed om je een beetje te verdiepen in wat allemaal tof bij elkaar staat. Je loopt namelijk al snel het risico om een allegaartje van spullen te verzamelen en dan staat het dus niet mooi meer. Er zijn niet heel vreselijk veel regels als het gaat over het inrichten van een eclectisch interieur, een paar regels gelden natuurlijk wel: dat kleuren, texturen en vormgeving enigszins op elkaar aansluiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden