3 onderhoudsvriendelijke binnen planten voor in de winter

Geplaatst op

Naast het inrichten van je huis met leuke en stijlvolle meubels en accessoires kun je je huis nog meer sfeer en leven geven door wat groen in je huis te halen. Dit doe je natuurlijk met planten! Toch is het in de winter een uitdaging om je bloemen en planten levend te houden. Buiten is het koud, er is weinig daglicht, de temperatuur schommelt en de lucht wordt erg droog. Uitdagende punten om je planten in leven te houden. Hieronder een aantal plantensoorten die binnen overleven in de winter. 

Chinese Evergreen

Mooi van buiten en erg sterk van binnen. De Chinese Evergreen is een geweldige binnen plant voor in de winter. Deze plant vindt het niet erg als hij weinig licht krijgt of inconsequent water krijgt. Je moet er alleen voor zorgen dat deze plant niet voor een langere tijd te nat blijft. Zijn brede, decoratieve bladeren zijn geweven met prachtige patronen in kleuren, zoals glanzend groen, zilverkleurig, grijs en crème. Zelfs de minst ervaren tuinier kan de Chinese evergreen met succes laten groeien dankzij zijn hardheid. Laat de zelftwijfel maar varen, want deze luchtzuiverende kamerplant is het hele jaar door krachtig en ziet er fris en groen uit.

ZZ-plant

Dit juweeltje van een plant is vrijwel onverwoestbaar, ziet er groen en gezond uit, zelfs na maanden van verwaarlozing. In feite zal de ZZ-plant het vaak beter doen als je hem met rust laat. Zijn dikke, rubberachtige bladeren staan goed overeind, om de winterlucht te drogen. Deze plant heeft weinig licht nodig. De ZZ-plant krijgt geen knapperige bruine randen zoals de minder stevige kamerplanten dat vaak wel krijgen. 

Paardenstaart palm

De Paardenstaart palm is uitermate geschikt voor een huis met droge en warme lucht door de verwarming. In tijden van een droge lucht en droge grond voedt deze plant zich namelijk zelf. Het water die hij heeft opgeslagen in zijn stam, gebruikt hij als reserves tijdens een periode van droogte. De Paardenstaart palm kenmerkt zich door de lange en smalle donkergroene hangende bladeren. 

Wil je alles leren over tuinieren, moestuinen en de vele soorten planten?

Vind je tuinieren interessant en wil je hier meer over leren? Bezoek dan eens www.stadstuinieren.nl. Hier vind je talloze tips en trics en kom je erachter hoe je je planten echt goed moet onderhouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden