4 tips voor het matchen van je meubels met je vloer

Geplaatst op

Als het gaat om nieuwe laminaatvloeren, vinylvloeren of vloertegels met een houtlook, kan het lastig zijn om de perfecte kleur en formaat uit te kiezen. Er zijn ook zoveel varianten beschikbaar. Mocht je uiteindelijk dé perfecte vloer hebben uitgezocht, meldt zich de volgende uitdaging. Het uitzoeken van meubels die bij de vloer passen. Hout op hout kan soms al snel een overkill aan dit materiaal worden. Daarnaast zijn niet alle tinten hout hetzelfde en gaan sommige kleuren hout echt niet met elkaar. Of je nu probeert een houten kast of gewoon een bank te matchen met je nieuwe vloer, er zijn een aantal eenvoudige regels die je moet volgen om een zware ‘botsing’ van hout te voorkomen.

Tip 1: Ga niet volledig voor één kleur hout

Ondanks alle mythes die je misschien gehoord hebt, is het niet aan te raden om overal dezelfde kleur hout te gebruiken. Het ziet er beter uit om verschillende afwerkingen te hebben die helpen om een contrast te creëren en zo de ruimte vaak ook optisch groter te maken. Als je bijvoorbeeld een donkere mahoniehouten vloer hebt, heb je geen tafel en stoelen nodig met een mahonie kleur. Een lichtere tint kan wonderen verrichten en maakt de ruimte niet te zwaar. Omgekeerd, als je een lichte beukenhouten vloer hebt, wees dan niet bang om er wat donkere meubels in te gooien.

Tip 2: Ga niet voor meer dan drie verschillende houtkleuren in een ruimte

Hoewel creativiteit en contrasterende kleuren worden aangemoedigd, raden wij aan om niet voor meer dan drie verschillende houtafwerkingen in één kamer te gaan. 

Tip 3: Zoek matchende kleuren

Als je niet weet welke houttinten er met jouw houten vloer gaan is het handig om te weten welke kleur ondertoon je vloer heeft. Laminaat-, vinyl- (inclusief LVT) of houten vloeren kunnen bijvoorbeeld een warme ondertoon hebben van geel, oranje of rood. Koele ondertoon vloeren zijn bijvoorbeeld grijs of blauw.

Als je dat eenmaal ontcijferd hebt, zoek dan naar kleuren die harmoniëren. Warme vloeren gaan goed samen met andere warm gekleurde meubels. Hetzelfde geldt voor vloeren met een koele ondertoon. 

Tip 4: kleden en accessoires die de hout look opbreken

Een laatste tip is om de houten vloer met houten meubels op te breken. Gebruik bijvoorbeeld een kleurrijk tapijt als buffer tussen een houten tafel en een houten vloer. Zo oogt het minder zwaar!

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden