5 keukenrenovatie tips

Geplaatst op

Een keuken renoveren is een flinke klus. Het kost de nodige voorbereiding. Je staat dan voor veel te maken keuzes. Daarnaast heeft een keuze weer invloed op een andere keuze. Oftewel een keuken renoveren kan heel complex worden. Begin dus niet met het uitkiezen van keukenkastjes en lades, maar denk eerst na over het geheel. Met deze blog helpen we je op weg om de nodige voorbereiding te treffen.

Spreek met meerdere aannemers

Er zijn veel aannemers die dolgraag met je in zee willen om je keuken te renoveren. Maak gebruik van de kennis van meerdere aannemers. Door met meerdere partijen te praten krijg je een gevoel wat wel en wat niet kan en wat de kosten zijn van bepaalde keuzes. Uiteindelijk kun je voor een aannemer kiezen waar je het meeste vertrouwen in hebt. Of je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan. Wanneer je niet bekend bent met het werk van de aannemer, lees dan altijd de online reviews voor een eerste indicatie.

Open keuken

Kies in ieder geval voor een lichte keuken. Hiermee bedoelen we:

  • Heldere kleuren
  • Veel natuurlijk lichtinval
  • Voldoende kunst belichting

Een keuken moet opvallen. Dit doe je het beste door te kiezen voor lichtere kleuren. Doe dit vooral als er niet veel natuurlijk lichtinval is rondom je keuken. Als er geen of weinig ramen aanwezig zijn kies dan voor een lichtgrijs of een wit kleurenpallet.

Afval tijdens renovatie

Wanneer je aan de slag gaat met klussen of een aannemer inhuurt zul je te maken krijgen met veel afval. Houdt er rekening mee dat er een grote afvalcontainer gehuurd wordt. Tijdens de renovatie zul je namelijk veel gebruikt materiaal weg moeten gooien. Door een grote afvalcontainer te huren kun je de rotzooi snel en veilig kwijt. Laat dit niet binnenshuis rondslingeren. Zo voorkom je ongelukken en verwondingen.

Vernieuw de apparaten

Wanneer je de keuken renoveert is het meestal ook tijd om te kijken naar nieuw keukenapparatuur. De apparatuur is vaak net zo oud als de keuken zelf. Het in gebruik nemen van nieuwe apparatuur helpt mee met het vernieuwde gevoel dat een gerenoveerde keuken geeft. Of ga voor een eyecatching upgrade. Wanneer je altijd een simpele koelkast hebt gehad, kun je nu de keuze maken voor een amerikaanse koelkast. Zo maak je gelijk een grote impact en kun je fris beginnen met je nieuwe toekomstige keuken.

Keukenruimte vergroten

De invulling van de keukenruimte is belangrijk. Je kunt hiermee in overweging nemen om de ruimte eventueel te vergroten. Denk hierbij aan het slopen van de muur met de bijkeuken of het gedeeltelijk afbreken van een hal. Met extra ruimte kun je gaan voor een open keuken design. Dit is op dit moment een erg populaire trend qua keukens. Zo wordt het ook aantrekkelijk om de keuken uit te breiden met bijvoorbeeld een kookeiland.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden