6 tips voor het schoonmaken van je vloerbedekking

Geplaatst op

Het is essentieel dat je weet hoe je een tapijt moet schoonmaken als je je huis er op zijn best wil laten uitzien. Tapijten zijn een grote investering in elk huis, het vervangen van de vloerbedekking kan dus flink in de papieren lopen. Het is daarom slim om te weten hoe je je vloerbedekking goed kunt schoonmaken. 

Kies de juiste producten

Voor een succesvol reinigen van je vloerbedekking is het belangrijk dat je de juiste producten kiest. Let daarbij goed op het type vloerbedekking dat je hebt. Bij het gebruiken van een verkeerd product zul je de vloerbedekking kunnen verpesten. 

Maak je vloerbedekking regelmatig schoon

Idealiter reinig je je tapijten elke drie tot vier maanden met een tapijtshampoo voor huishoudelijk gebruik. Als je huisdieren of kinderen hebt, kan het een goed idee zijn om je tapijt wat vaker te wassen, door omgevallen eten of drinken, haren van je huisdier en binnengelopen vuil. 

Maak de vloer vrij

Het eerste wat je moet doen voordat je begint met het schoonmaken van je tapijt is het gebied zoveel mogelijk vrijmaken. Stapel stoelen ondersteboven op de tafel en haal eventuele kleine voorwerpen die rondslingeren weg. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kleine voorwerpen niet worden opgezogen en de stofzuiger niet beschadigd. 

Probeer eventuele deuken en indrukken die op het tapijt zijn achtergebleven door zware meubels te verwijderen door met een ijsblokje over het gebied te wrijven.

Ga eerst stofzuigen

Het is aan te raden eerst het oppervlakkige vuil op te ruimen, dit doe je door je vloerbedekking eerst te stofzuigen. 

Verwijder vlekken

Daarna kun je aan de slag met het verwijderen van vlekken door een vlekkenverwijderaar te gebruiken. 

Schoonmaak machine

Ga vervolgens aan de slag met een tapijtreinigingsmachine. Heb je deze machine niet? Koop er dan eentje of laat het reinigen van vloerbedekking over aan professionals.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden