6 veelgemaakte fouten bij het indelen van een klein appartement

Geplaatst op

Wanneer je beperkte ruimte hebt, telt elke ontwerpbeslissing. In dit blog vertellen we je hoe je een klein appartement efficiënt kan inrichten.

Je studio indelen als één kamer

Je eerste instinct in een studio appartement zou kunnen zijn om het als één open ruimte te behandelen in plaats van de ruimte op te delen in nog kleinere plekken. Maar het creëren van zones zal je helpen om je ruimte (en geestelijke gezondheid) te maximaliseren. Het gebruik van ruimteverdelers of vloerkleden om ruimtes af te bakenen betekent dat je niet meer op je bed hoeft te eten. Denk na over hoe je de ruimte gebruikt en richt je meubilair overeenkomstig in, en zorg ervoor dat je zones definieert voor entertainment, slapen en werken vanuit huis. Probeer meubels op te nemen die meer dan één functie kunnen hebben, zoals een bureau dat als eettafel kan worden gebruikt. Of een bed dat ook als bank kan worden gebruikt. Met de juiste indeling kun je veel nut in een kleine ruimte verpakken.

Te korte gordijnen

Correct geplaatste gordijnen kunnen een kleine ruimte transformeren. Bij het ophangen van gordijnen, monteer de roedes zo ver aan de muur als ze gaan: hoe dichter bij het plafond, hoe beter. Dit trekt de blik naar boven, waardoor de ramen groter lijken. Ga voor gordijnen die helemaal tot aan de vloer reiken.

Te groot of te klein meubilair kiezen

Een veel gemaakte fout door huiseigenaren is te grote of klein meubilair in hun ruimte gebruiken. Het gebruik van te klein of te groot meubilair kan een kamer een heel andere indruk geven, waardoor het er uiteindelijk kleiner uitziet dan het eigenlijk is. Vermijd ook dat de ruimte wordt overspoeld met te veel meubels.

Bang zijn voor het patroon

Je kunt ook avontuurlijk zijn in een kleine ruimte. In feite kan het experimenteren met verschillende kleuren en patronen de ruimte verbeteren. Overweeg het behangen met een dramatisch patroonpapier om interesse en diepte in het ontwerp te creëren. je appartement zal veel groter aanvoelen.

Je bed op een verkeerde plek zetten

Zet je bed niet zomaar in de kamer. Je kunt een visuele scheiding creëren door een bedhoek te creëren met kasten, behang en een schoorsteen, zodat het aanvoelt als een kamer in een kamer. Een andere snelle en klassieke truc is om een boekenkast of kamerscherm als scheidingswand te gebruiken.

Gerelateerde berichten

Duizenden mogelijkheden. Hoe kies je een geschikt badkamermeubel?

Nu je bezig bent met het samenstellen van de tegels, kranen, het ligbad of de douchecabine, is het tijd om na te denken over het badkamermeubel. Dan...

Lees meer

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden