Beter wonen: goed voor het milieu

Geplaatst op

Er zijn dingen die nodig zijn in huis om beter te wonen. Het is slim om ecologische aanpassingen te doen. In deze tekst gaan we er een aantal met je doornemen. Lees deze blog goed door om te ontdekken hoe jij beter en vooral ecologischer kunt wonen. 

Zonwering regelen

Bij zonwering leiden bieden ze je veel mogelijkheden om de zonsverduistering te regelen. Zonwering is belangrijk vanwege een aantal dingen: 

De zonwering zorgt voor een verlaging van de temperatuur binnen. Dat houdt in dat je geen hoge stand voor je airco hoeft te kiezen. Dat scheelt weer een boel energieverbruik en het houdt een verlaging van je energierekening in. Het is erg fijn om met zomerdag lekker koel te zitten in huis, dat kan dus met zonwering. 

Neem een hoogrendementsketel

Wanneer je een hoogrendementsketel neemt, zul je zien dat je energiekosten naar beneden gaan en de CO2 vermindert. Dat is heel goed nieuws voor het milieu. Wanneer je dit koppelt aan minder verbruik dan zit je helemaal goed. 

Andere aanpassingen

Er zijn zoveel andere dingen die je nog kunt doen om je woning ecologischer te maken, denk bijvoorbeeld aan: 

  • Isolatie het  dak, muren of vloer
  • Dubbel of driedubbel glas
  • Zonnepanelen

Deze zaken zijn in vele gevallen voor een deel te bekostigen met subsidies van de overheid. Neem dus contact op met de plaatselijke overheid om er achter te komen welke regels hiervoor bij jou in de buurt geleden. 

Het nut van de verschillende aanpassingen laat zich raden, door isolatie aan je dak, muren en vloer, plus de isolatie door dubbel en driedubbel glas, maakt dat warmte en koude minder invloed op je woning hebben. Zo hoef je dit minder te corrigeren met de verwarming of airco, dat scheelt natuurlijk weer veel energie. En als je extra energie kunt opwekken met zonnepanelen, dan help je het milieu enorm. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden