De geheimen om je huis schoon te maken zonder je benen te breken

Geplaatst op

Als je een slimme huiseigenaar bent, dan weet je dat je je huis goed moet onderhouden. Zeker als je van plan bent om het pand in de (nabije) toekomst te verkopen. Geregeld je woning aan de buitenkant schoonmaken is dan geen overbodige luxe. In deze blog lees je hoe je dat eenvoudig kunt doen.

Ramen op de eerste en tweede verdieping schoonmaken

Een lastige klus is altijd het schoonmaken van de ramen op de eerste en tweede verdieping. Je kunt er moeilijk bij of je moet op een ladder staan. Nu zijn er mensen die hoogtevrees hebben en er dus niet van houden om op een ladder te staan. Er is voor die mensen een goede oplossing gevonden, namelijk de telescoopborstel. Met zo’n handige borstel is het kinderlijk eenvoudig om de hoge ramen te reinigen. Ook zonnepanelen en daken zijn supermakkelijk schoon te maken met de telescoopborstel.

Onder hoge druk schoonmaken

Nee, we bedoelen niet dat je onder stress moet staan bij het schoonmaken van je huis, daar zijn onze tips natuurlijk niet voor bedoeld. Je kunt de gevel van je woning heel gemakkelijk schoonmaken met een hogedrukspuit. Natuurlijk hoeft dit niet elke week, dus zo’n hogedrukreiniger huren kan een optie zijn. Zorg er wel voor dat de druk niet te hoog is, omdat dit baksteen of stucwerk kan beschadigen. Zelfs een aluminium gevelbeplating kan door de hoge druk kapot gaan. Er bestaan zelfs hogedruk reinigers die stukjes beton van de gevel af kunnen spuiten. Die raden we zeker niet aan. Een instelling van 1500 psi wordt door experts aangeraden om steen of zachthout schoon te maken. Voor straatstenen is een instelling van 2000 tot 3000 psi goed.

Veranda schoonmaken

Als mos een probleem vormt op de vlonder of veranda, dan werkt het niet altijd om het mos er gewoon maar af te spuiten, vaak is er dan een extra behandeling van het hout nodig die dit organisme weert. Vraag advies aan een houtexpert welk middel je kunt gebruiken. Vaak zijn er milieuvriendelijke middelen die de groei van mos tegengaan. Een tip: gebruik geen bleekmiddel, want dit voorkomt de groei van mos niet.

Conclusie

Er zijn een aantal hulpmiddelen waarmee wij heel eenvoudig de buitenkant van een woning schoon kunnen maken, zonder onze benen te breken. Van twee daarvan zijn we erg fan: de hogedrukreiniger en de telescoopborstel. Het is zo makkelijk om hier mee aan de slag te gaan. Daarnaast bespaar je ook veel tijd en gerommel met ladders. Veel succes met het schoonmaken van je woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden