De meest spectaculaire verhuizingen ooit

Geplaatst op

Iedere verhuizing is altijd spannend, een nieuwe woning en het verlaten van je oude omgeving. Alles is nieuw en er komt veel kijken bij een verhuizing. Voor sommige mensen de normaalste zaak ter wereld maar er zijn ook spectaculaire verhuizingen van bijvoorbeeld ontzettend waardevolle spullen, belachelijk grote dingen of soms een verhuizing  van levensbelang. In deze blog lees je de meest spectaculaire verhuizing ooit in Nederland.

De verhuizing van de Nachtwacht

In 2013 keerde de wereldberoemde schilderij de Nachtwacht na 9 jaar terug naar het Rijksmuseum. Het schilderij woog maar liefst 170 kg en was 4,5 meter breed. Omdat de schilderij erg waardevol is, is door het museum niet bekend gemaakt wanneer de operatie zou gaan gebeuren om pottenkijkers op afstand te houden. Er werden dan ook strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Zo’n verhuizing gebeurt niet elke dag, daardoor stond iedereen met spanning te wachten op het schilderij wat extra beveiligd werd door politieagenten. Uiteindelijk verliep alles goed en kon iedereen weer rustig ademhalen.

Een complete villa verplaatsen?

Het blijft een hoop gedoe, alles in pakken, verplaatsen om te verhuizen naar een nieuwe plek. “Waarom alles inpakken als je ook gewoon je hele huis kunt verplaatsen?” zou de man uit Alphen gedacht moeten hebben. Om zijn complete villa van 650.000 kilo naar zo’n 100 meter verderop te verhuizen schakelde hij een bedrijf in dat gespecialiseerd is in speciaal vervoer. De eigenaar had plannen om op deze plek een nieuwe huis te bouwen en bleek goedkoper uit te zijn om de oude villa een stukje verderop te zetten in plaats van verplaatsen.

Een vliegtuig laten verhuizen over de snelweg?

Ja je leest het goed, een complete Boeing-747 is verhuisd naar een tuin van het hotel Corendon in Badhoevedorp. Het begon allemaal op Schiphol waar het vliegtuig stond gestald na zijn laatste vlucht. Met een speciaal zelfrijdend systeem onder het vliegtuig is de Boeining-747 o.a. over boerderijen, sloten, dempen, bruggen en de over de A9 heen gereden. Na 3 dagen is de Boeing-747  aangekomen op zijn eindbestemming in Badhoevedorp. Dit zijn natuurlijk hele bijzondere verhuizingen die zelden voorkomen. Voor verhuizingen die dagelijks in Nederland gebeuren zoals we ze ook kennen, raden we dit verhuisbedrijf in Den Bosch aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden