De meeste veilige hekken voor jouw terrein

Geplaatst op

Er zijn talloze schuttingen en hekwerken op de markt die claimen extra veiligheid te bieden. Maar welke hekwerken zijn het meest geschikt voor jouw gebruik?

Gaashekwerk

Gaashekwerk is gemaakt van met elkaar verweven draden (in harmonicavorm) en heeft een grote verscheidenheid aan toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan tuinomheiningen, of gewoon een omheining om je bedrijf of landbouwgrond. Het is verkrijgbaar in verschillende hoogtes met een thermisch verzinkte coating die je daarna vaak nog kan laten poedercoaten in een kleur naar wens. Onderhoud is bij gaashekwerk vrijwel niet nodig: de verzinkte coating zorgt ervoor dat het materiaal roestvrij is.

Je kunt het veiligheidsniveau van gaashekwerk gemakkelijk naar wens maken. Hoe hoger hoe beter, en hoe dikker het materiaal, hoe sterker het hek. Houd bijvoorbeeld ook rekening met de gebruikte paaltypen, de combinatie met prikkeldraad en/of scheermesdraad of de combinatie met elektronische veiligheidsuitrusting.

Het leuke aan gaashekwerk: het is ook ideaal voor klimplanten! De planten verweven zich eenvoudig in het gaas en vinden binnen de kortste keren hun weg naar boven. Succes gegarandeerd!

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk is een ander idee van een tuinhek dat vaak wordt gebruikt ter beveiligen van woningen en andere terreinen, omdat ze een grens creëren die imposant lijkt vanuit een oogpunt van veiligheid, zonder het zicht op de woning te blokkeren. Ze zijn sterk, kunnen worden geschilderd in elke kleur die je kunt vinden als metaalverf, en vereisen weinig onderhoud.

Sierhekwerk

Sierhekwerk is de meest gebruikte soort omheining bij woningen, omdat het er mooi en decadent uit ziet. Qua veiligheid is zulk hekwerk wellicht het minste van de drie. Toch profiteer je bij sierhekwerk ook van de gebruikelijke voordelen van een omheining: privacy, beschutting, bescherming tegen het weer en veiligheid. Het fijne van dit hekwerk is het design en de bijbehorende stijl. Decoratieve hekken kunnen creatieve en aantrekkelijke omheiningen creëren, zonder af te doen aan het ‘gezellige’ gevoel. Daarom worden ze gebruikt om gebieden in de tuin af te schermen voor zit- en eetgelegenheden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden