De mooiste buitenkeuken maken: 4 tips

Geplaatst op

Een buitenkeuken is een investering waar je naderhand trots op bent. Wanneer het werk klaar is en je buiten staat te koken voor je vrienden, of wanneer je hier gezamenlijk een drankje drinkt, dan zul je zien dat dit een super sfeervolle en gezellige plek om te vertoeven.

Een buitenkeuken is ook niet alleen geschikt voor de zomer, dit is een veelgemaakte vergissing. Wanneer je zorgt dat een buitenkeuken afgesloten kan worden, bijvoorbeeld met een luifel, dan kan deze het hele jaar door gebruikt worden. We hebben hieronder enkele aanbevelingen op een rij gezet.

Een overkapping van hout

De natuurlijke eigenschappen van hout maken een houten overkapping direct gezelliger dan een overkapping van kunststof of metaal. Tegenwoordig laten ook veel mensen hun overkapping aan één of meerdere zijde dichtmaken met zwarte rabat planken (ook wel potdekselplanken genoemd). Dit geeft de overkapping een hele warme uitstraling en zorgt ook voor extra sfeer.

Wil je zeker weten dat je overkapping jarenlang meegaat? Kies dan voor een overkapping van Douglas hout. Deze houtsoort is van nature goed bestand tegen het weer, zelfs wanneer je het niet behandeld.

Goede afwatering

Wanneer het regent blijft er natuurlijk ook hemelwater op de overkapping liggen. Dit regenwater wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar de grond afvoeren, anders klettert het over de randen van het dak naar beneden. Zorg dat er genoeg regenpijpen worden geïnstalleerd zodat het water zich niet ophoopt.

Het benodigde aantal regenpijpen is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het dak. Bij een kleine overkapping heb je aan één of twee regenpijpen genoeg. Heb je een grote overkapping, dan kun je ervoor kiezen om dit aantal te verdubbelen. Een loodgieter of specialist op gebied van overkappingen kan je hierin adviseren.

Voldoende elektriciteit

Wanneer je buiten wilt koken en gasten wilt kunnen vermaken, dan is het belangrijk dat je voldoende elektriciteit hebt. Ga je elektrisch koken? Dan moet je hiervoor extra snoeren laten trekken naar je meterkast.

Installeer je diverse zware apparaten, zoals een vaatwasser en waterkoker, dan kan het interessant zijn om een extra groep in je stoppenkast te laten maken voor je tuinhuis.

Houd rekening met vocht

Keukenapparatuur is over het algemeen niet gemaakt om langdurig op een vochtige plek te staan, hierdoor kan je koelkast bijvoorbeeld gaan roesten. Kies daarom voor apparaten die aan de buitenzijde van RVS gemaakt zijn, of kies voor inbouw apparatuur en kit deze goed af. Wil je zeker weten dat vocht geen kans krijgt? Sluit je overkapping dan aan alle zijden goed af.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden