De opmars van de steeds populairdere greeploze keukens

Geplaatst op

Bij het uitzoeken van een nieuwe woning is de staat van de keuken een belangrijke factor. Keukens worden vaak verbouwd en de stijl van de vorige bewoner kan heel persoonlijk zijn. Een gepersonaliseerde keuken kan een reden zijn om juist van een woning af te zien, of juist de uitdaging te zien om de keuken volledig of gedeeltelijk te renoveren. Onder de keukens worden greeploze keukens een steeds populairdere keuze. We leggen in deze blog uit waarom je hiervoor moet gaan.

Wat betekent greeploze keuken?

Een greeploze keuken bestaat uit lades en deuren waarbij de handvaten niet zichtbaar zijn. Wat voorheen een praktische manier is om een lade of deur open te maken is dat nu echt uit de tijd. Onder de huishoudens kiezen we steeds meer voor modernere stijlen. Waaronder een moderne keuken. Bij een moderne keuken hoort een strak en glad design. Een greeploze keuken past hier perfect bij. Zonder de handvaten op de deuren en lades ziet jouw keuken er strakker, gladder en ook luxer uit. De grepen trekken vaak de aandacht en het scheelt ook weer een designkeuze bij het uitkiezen van een nieuwe keuken.

Hoe krijg ik mijn deuren en lades dan open?

Geen zorgen, je krijgt uiteraard nog gewoon de deuren en lades open. Een greeploze keuken hoeft niet helemaal greeploos te betekenen. Bij sommige greeploze keukens zijn er nog steeds handvaten aanwezig, alleen zijn deze goed weggewerkt. Ze zijn bijvoorbeeld kleiner of vallen door hun stijl niet op als je de keuken inkijkt. Daarnaast wordt er tegenwoordig veelvuldig van de tip-on methode gebruik gemaakt. Dit herken je waarschijnlijk al van veel andere meubel modellen waarbij lades en kastjes opengaan door zachtjes op de deur te drukken. Via een ingebouwde veer slaat een lade of deurtje een stukje open zodat je de deur vervolgens verder open kan doen met je hand. Een greeploze keuken biedt veel voordelen qua design en geeft rust voor het oog. Houdt hierbij wel rekening dat het even goed wennen is. Omdat de handvaten dus niet goed meer zichtbaar of aanwezig zijn is het even uitzoeken waar je precies de deuren en lades opent. Voor een nieuw iemand in huis, zoals een bezoekende vriend die een keer komt koken, is het dus ook even uitzoekwerk! Echter, na een tijd van gewenning is straks een greeploze keuken of ruimte voor iedereen het nieuwe normaal.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden