De populairste soorten dakbedekking

Geplaatst op

Het laten bedekken van je woning staat voor menig Nederlander niet erg hoog op de lijst van leuke en spannende bezigheden rondom je huis. Toch is het vernieuwen van je dak nodig wanneer je last hebt van lekkages of je dak simpelweg toe is aan nieuw leven. Met name wanneer je te maken krijgt met lekkages wordt het vooruitzicht op een nieuw dak en droog onderkomen zeer aantrekkelijk. De keuze voor een nieuw dak is echter niet makkelijk gezien de vele soorten dakbedekking. Er bestaan ontzettend veel soorten dakbedekking waarvan je het bestaan waarschijnlijk nog niet wist. Voordat je je huidige dakbedekking dus laat vervangen voor hetzelfde materiaal, kan het dus lonen om vooronderzoek te doen. Op die manier kom je erachter of er ook een andere soort dakbedekking past bij de sfeer van je huis. In dit blog lees je de populairste soorten dakbedekking. 

Groen dak

Mos op een dak wordt vaak geassocieerd met een slecht onderhouden of verouderd dak. Toch neemt een volledig met mos bedekt dak, ook wel groen dak genoemd, steeds meer in populariteit toe. Het levende dak bestaat niet alleen uit mos, maar ook uit andere kleine plantaardige materialen. De plantaardige materialen geven zuurstof af aan de lucht, zorgen voor een natuurlijke isolatie van je woning en zorgt ervoor dat er geen bouwmaterialen verloren gaan. Hierdoor is het levende en groene dak zeer populair onder milieubewuste mensen en draag je bij aan een beter milieu. De kosten voor een groen dak lopen sterk uiteen, maar kent een zeer lange levensduur wanneer je ze goed onderhoudt. 

Metalen dak

Een zeer populair dak van staal is het stalen dak met staande naad. We noemen dit soort dakbedekking een stalen dak met staande naad omdat de stalen dakpanelen elkaar ontmoeten in de verhoogde naden die je in elkaar klikt, waardoor water onmogelijk zijn doorgang kent. De daken zijn ontstaan in gebieden waar veel sneeuw valt of waar ze regelmatig last hebben van bosbranden. De daken zijn namelijk enorm sterk en kennen een zeer lange levensduur. Voor het aanleggen van een metalen dak, raden we je aan om gebruik te maken van een professionele dakdekker, zoals dakdekker Helmond.

Rieten dak

Een rieten dak wordt vaak gebruikt bij woonboerderijen en zorgen voor een landelijke en knusse sfeer. Evenals een groen dak, is een rieten dak zeer populair onder milieubewuste mensen omdat je hierbij gebruikt maakt van pure natuurlijke elementen. Dit type dak is echter onderhevig aan relatief intensief onderhoud. Na een aantal jaar is het noodzakelijk om je rieten dak te vernieuwen. Hierbij wordt niet al het riet vervangen, maar alleen de bovenste laag van het dak. Hier bevindt zich na verloop van tijd namelijk het beschadigde riet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden