De voordelen van een rieten dak voor je landelijke woning

Geplaatst op

Een landelijke woning is prachtig, wonen op het platteland is fijn. Wanneer je woning aan een upgrade toe is, raden we je een rieten dak aan. Maar waarom is dit nu zo’n bijzonder dak? Lees snel verder om het te ontdekken.

De voordelen van een rieten dak

Wanneer je een investering doet in je landelijke woning, dan is een rieten dak zeker de moeite waard. Dit geeft je woning een landelijke en iet wat nostalgische look. Natuurlijk heeft een rieten dak niet alleen voordelen voor het oog, ook de portemonnee is dol op een dak van riet. Waarom is dit zo? Een rieten dak werkt isolerend, daarmee druk je dus de energiekosten. Ook is je woning meer waard als er een dak op ligt dat gemaakt is van riet. 

Herbruikbaar

Het leuke van riet is dat het vele jaren meegaat als dakbedekking, maar aan het einde van het rietdak is er ook een nieuw begin. Hoe zit dit? Riet dat niet meer geschikt is als dakbedekking kan worden gebruikt in andere toepassingen, bijvoorbeeld in de veeteelt. Daarmee is riet een geweldig product voor mensen met een groen hart.

Een rieten dak is veilig

Om veilig gebruik te kunnen maken van een rieten dak zijn er een aantal zaken nodig. Zo wordt het dak vastgemaakt op een onder constructie die dicht is. Daarnaast is het mogelijk om het riet te laten behandelen met een coating die brandwerend is. Wanneer je aan alle wettelijke eisen voor een rieten dak voldoet, is het een veilige dakbedekking.

Kan ik zelf een rieten dak leggen?

Niets is echt onmogelijk natuurlijk, maar we raden je aan om een rieten dak niet zelf te leggen als je hier geen ervaring mee hebt. Het is dan beter om een rietdekker in de arm te nemen. Zo weet je zeker dat je rieten dak volgens wettelijke eisen gemaakt wordt. Dat is wel zo veilig.

Veel succes met het upgraden van je landelijke woning. En geniet van je rieten dak!

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden