Duurzame en onderhoudsvrije vloeren – welke moet je kiezen?

Geplaatst op

Bij het renoveren van een woning is de vloer vaak een van de belangrijkste keuzes die gemaakt worden op het gebied van interieur. De vloer is bepalend voor de uitstraling en ligt in de meeste gevallen tientallen jaren in je huis of appartement. Het is daarom niet gek dat mensen op zoek zijn naar vloeren die niet alleen iets toevoegen aan de inrichting, maar ook duurzaam zijn en gemakkelijk in het onderhoud. Een aantal soorten vloeren voldoen aan deze combinatie van eisen en zijn daarom ook steeds populairder aan het worden. In deze blog bespreken we deze vloeren.

Betonvloeren

We beginnen met een betonvloer. Deze vloer heeft een robuuste, bijna industriële uitstraling en is enorm duurzaam. Je hebt een aantal verschillende soorten betonvloeren, waarvan een beton ciré vloer een van de bekendste is. Deze vloeren worden gemaakt van een mix van cement, hars en pigment en kunnen tevens gebruikt worden als muur. Doordat ze geïmpregneerd worden met beschermende stoffen en vaak ook nog bedekt worden met een waterafstotende coating zijn ze enorm duurzaam en slijtvast. Ook vuil weghalen is zeer eenvoudig, dat maakt deze vloer een topkeuze.

PVC vloeren

Vloeren van polyvinylchloride (PVC dus) winnen ook aan populariteit de laatste jaren. Het voordeel van een PVC vloer is de enorme morgelijkheden op het gebied van stijl. Omdat het een kunststof is kun je kiezen voor een houten, rustieke uitstraling, een industriële uitstraling en alles ertussenin. Daarnaast zijn de vloeren allen vochtbestendig,  onderhoudsarm en geluiddempend. Dat laatste is voor veel mensen ook een belangrijk pluspunt ten opzichte van bijvoorbeeld houten vloeren.

Linoleum vloeren

Vloeren van linoleum zijn wellicht de meeste onderhoudsvriendelijke en duurzame vloeren. Het materiaal is slijtvast en is een ondergrond waar bacteriën zich niet goed op kunnen ontwikkelen. Daarom zijn dit soort vloeren vaak terug te vinden in ziekenhuizen.  De prijs is natuurlijk wel wat hoger dan de andere vloeren, maar dat wordt gecompenseerd door de lange levensduur en een uitstraling die niet minder wordt door de blootstelling aan licht.

Ter afsluiting is het goed om te weten dat een onderhoudsvrije of onderhoudsarme vloer niet betekent dat je er niet zuinig mee om moet gaan. Het is nog steeds aan te raden om meubels te voorzien van rubbers of stof om krassen te voorkomen en af en toe stof en andere viezigheid te verwijderen. Zo behoudt je ook de uitstraling van de vloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden