Een Scandinavische inrichting van je woning

Geplaatst op

In deze blog neem je mee naar Scandinavië, meer specifiek naar de stijl die in deze landen ontstaan is. De zuivere uitstraling en het natuurlijke kleurenpalet maakt dat veel mensen heel enthousiast zijn over deze interieurstijl. Lees verder om te ontdekken welke kenmerken deze stijl heeft. Pas ze daarna op je eigen manier toe in je woning. Geef er een creatieve draai aan, zodat je altijd een persoonlijk statement maakt van je woondesign.

Kenmerken van de Scandinavische stijl

We zijn een aantal zaken te noemen waar de meeste Scandinavische interieurs avond doen, denk daarbij aan de volgende punten: 

  • De vloer is kaal. Je ziet eigenlijk geen vloerbedekking en tapijt in een Scandinavisch interieur. Wat  je veel vaker tegenkomt is een houten vloer, laminaat of een gietvloer. Door het min of meer robuuste uiterlijk van deze vloeren komt het natuurlijke en basic karakter van de Scandinavische stijl mooi naar voren. Dit soort type vloeren zijn dus de echte basis voor deze interieurstijl 
  • Een helder interieur. Misschien vraag je wel eens af waarom de Scandinavische stijl zo licht is. Dit heeft te maken met de weersomstandigheden en de lengte van de dagen in de Scandinavische landen. Winters kunnen er bijzonder lang zijn, waardoor de dagen kort en donker zijn. Dan wil je gewoon graag wonen in een huis met veel lichte en zachte tinten. De natuurlijke tinten die we vaak zien in Scandinavische interieurs zijn natuurlijk afkomstig uit het landschap.
  • Veel gebruik van hout. In Scandinavische landen vinden we veel verschillende bomen in het landschap, het is dan ook niet verwonderlijk dat in het Scandinavisch interieur veel verschillende houtsoorten gebruikt worden. Denk hierbij aan beuken-, berken- en essenhout. Bij het uitzoeken van mooie eetkamerstoelen die goed passen in je Scandinavische interieur kun je dus aan deze houtsoorten denken. 
  • Eenvoudige lijnen. De ontwerptaal van de Scandinavische stijl is eenvoudig te noemen. Strakke lijnen tekenen de meubels. We noemen ze ook wel minimalistisch. Veel interieurstijlen zijn tegenwoordig zo, denk aan de industriële stijl, maar ook aan de zenstijl waarin veel Aziatische invloed te zien zijn. De Scandinavische stijl maakt het iets bonter dan zijn tijdgenoten. Mensen houden van eenvoudige lijnen, omdat deze eenvoudige door onze geest te verwerken zijn.
  • Decoratief te werk gaan. Binnen de Scandinavische stijl is er veel te doen als het gaat over decoreren. Het is wel belangrijk om niet te veel te doen, omdat het toch een stijl is die zo minimalistisch mogelijk gehouden moet worden, wil deze het effect bewerkstelligen waar hij beroemd om is, namelijk rustgevend, eenvoudig en helder.
  • Natuurlijkheid. Om de Scandinavische stijl helemaal tot leven te brengen, is het belangrijk om veel natuurlijkheid in je woondesign te brengen. Dit doe je door veel groen in de kamer te zetten en te zorgen voor een goede toevoer van daglicht. Dat versterkt de licht- en openheid die deze stijl kenmerkt.

Tot zover de tips voor je Scandinavische woning. Blijf ons volgen, zodat we je telkens kunnen inspireren met informatieve, leuke blogs. Geef een creatieve draai aan onze tips en maak er een prachtig interieur van! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden