Het inrichten van je nieuwe huis- de basistips

Geplaatst op

Een nieuwe woning inrichten is superleuk en een creatieve bezigheid. Om het je gemakkelijk te maken, gaan we je in deze blog 5 basistips geven waarmee je efficiënt je woning in kunt richten. Veel plezier met het inrichten van je woning, waarbij onze tips je zeker gaan helpen.

Doe overbodige spullen weg

Tijdens je verhuizing kom je erachter dat je meer spullen hebt dan je dacht. Soms kun je dan zelf ruimtetekort hebben in je nieuwe woning. Daarom is het zaak om, voordat de verhuizers komen, eens goed na te denken of je al je spullen wel mee wilt nemen. Vaak is het slim om voor de verhuizing een selectie te maken van de spullen die mee mogen en welke weg kunnen. Dat scheelt ook in de kosten voor de verhuizers.

Doe sommige van je oude meubels weg

Deze tip sluit aan bij de bovenstaande: doe sommige van je oude meubels weg. Misschien passen ze niet meer bij je nieuwe interieurconcept. Deze meubels hoef je niet weg te gooien, je kunt ze simpelweg weggeven of verkopen en van de opbrengst weer nieuwe meubels aanschaffen. Het scheelt een boel moeite en je maakt er mensen op verschillende manieren blij mee. Het kost veel moeite om een zware bank te verplaatsen, misschien is het slimmer om te kiezen voor nieuwe meubels die lichter zijn. Je kunt ze ook laten bezorgen op je nieuwe adres, dat werkt een stuk handiger.

Richt je huis in als een modelwoning

Als je een woning verkoopt, dan zul je waarschijnlijk vaak gebruik maken van een homestager, iemand die de woning zo in richt dat iedereen zijn of haar stijl er in kan projecten. Dat is ook een van de belangrijke tips die we je mee willen geven, richt je nieuwe woning ook een beetje neutraal in. Op deze manier heb je nog alle ruimte om je woonideeën vorm te geven. Zo voelt je verhuizing naar het nieuwe huis niet zo definitief, dat is zeker fijn als je toch een beetje gehecht bent aan je oude woning. Lichte kleuren zijn een goed idee voor een neutraal design. Neem niet te veel design ideeën van je oude woning mee naar je nieuwe huis. Kies voor een nieuwe start. Een slimmigheid om je nieuwe woning een basic look te geven is te kiezen voor een gietvloer. Deze vloer is onderhoudsarm en vormt een stevige basis voor je nieuwe interieur.

Verf en decoreer direct, anders gaat het niet gebeuren

Om even heel eerlijk te zijn, bij een verhuizing blijven er altijd taken liggen. Zaken die lang na de verhuizing niet gedaan worden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de plintjes. Ook delen van het interieur blijven ongeverfd en decoratie laat op zich wachten. Doe dit direct, want anders gebeurt het niet meer. Heb je ideeën voor een speciale verlichting of het schilderen van een muur, vervangen van de vloer? Pak de verhuisdozen zo snel mogelijk uit. Doe alles direct, dat scheelt een boel ergernis later.

Conclusie

Het is handig om kritisch om te gaan met je verhuizing. Kijk naar de meubels en spullen die je hebt en of je wel alles mee wilt nemen. Richt je nieuwe woning een beetje neutraal in, dan kun je later zonder veel moeite je interieur aanpassen. Neem niet teveel oud design mee naar de nieuwe woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden