Hoe isoleer je je huis?

Geplaatst op

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat het koud wordt in huis. Er zijn huizen waar de verwarming een heel stuk omhoog moet in de winter terwijl andere huizen dit niet hebben. Dit laatste ligt aan de grootte van het huis, maar ook aan de isolatie van het pand. Een goed geïsoleerd huis zal warmte beter kunnen vasthouden en dus voor minder energieverspilling zorgen. Ditzelfde huis zal ook een lagere energierekening hebben. In deze blog bespreken we hoe je je huis goed isoleert.

Gevelisolatie

Goede gevelisolatie levert veel voordelen op. Je zult een directe verbetering zien van wooncomfort en een vermindering in je energierekening. Door middel van spouwmuurisolatie kun je gelijk een groot verschil maken. Een spouw is een ruimte van 6 tot 10 centimeter tussen de binnen- en buitenmuur. Deze ruimte wordt dan opgevuld met isolatiemateriaal en dit verdien je terug op de energierekening gemiddeld binnen 4 jaar.

Raamisolatie

Het komt vaak voor dat er tocht glipt door kleine gaatjes bij de ramen van je huis. Hier is gelukkig een oplossing voor: je kunt tochtwering installeren langs het frame van het raam. Dit zal deze gaatjes opvullen en ervoor zorgen dat warmte makkelijker binnen een ruimte blijft. Naast dit is het ook altijd slim om in dubbelglas te investeren. Met enkelglas doordringt de koude van buiten direct je huis in. Als je nog enkelglas hebt, moet je maar eens voelen hoe koud dit wordt tijdens de winter. Met dubbelglas zal er ruimte zitten tussen het buiten- en binnen glas en wordt de koude zoveel mogelijk tegengehouden. Dubbelglas zal zeker positief uitpakken voor je energierekening.

Waterleidingen

Dit heeft misschien niks te maken met het isoleren van je huis, maar het heeft wel te maken met warmtebehouding. Je kunt namelijk je waterleidingen heel gemakkelijk zelf met schuimisolatie isoleren. Dit is gewoon een laagje schuim die je om je waterleidingen heenschuift. Dit schuim zal ervoor zorgen dat het verwarmen van water minder gas kost, omdat de leidingen minder warmteverlies hebben. Dit zal dus ook voordelig uitpakken op je energierekening.

Vloerisolatie

Vloerisolatie kan ook een groot verschil maken als je een goed geïsoleerd huis wilt realiseren. Zeker bij oudere huizen is dit effectief. Waar vloerisolatie het meeste zin heeft, is op de begane grond in onverwarmde ruimtes. In nieuwere huizen zal de garage hier waarschijnlijk alleen bij horen. Terwijl je in oudere woningen eigenlijk elke ruimte op de begane grond wel nagaan. Als de vloer niet geïsoleerd is, dan kun je dit op dezelfde manier doen als de gevel, namelijk door middel van spouwmuurisolatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden