Hoe kan ik het beste een muur verven?

Geplaatst op

Snel en voordelig een muurverven, dat wil iedereen toch wel? Snel betekent helaas niet altijd goed. Vaak kan het beter. Daarom geven we je een aantal tips in deze blog. Niet zomaar tips, maar tips van verfexperts. Lees snel verder en ontdek hoe je het beste een muur kunt verven.

Wat heb je nodig bij het verven van je muur?

Het is belangrijk dat je goed nadenkt en jezelf bij de bouwmarkt laat informeren welke spullen je nodig hebt voor je specifieke klus. Natuurlijk moet je beschikken over gedegen muurverf. We raden je sikkens verf aan. Deze verf dekt goed, droogt mooi op en laat geen strepen na. Daarnaast zijn ze duurzaam.

Wat kan ik doen om de muur te egaliseren?

We raden je aan om de muur te egaliseren. Dat doe je door behang eraf te krabben met een krabber. Een stoomapparaat helpt je om oud behang eraf te krijgen. Eventuele gaten kun je eenvoudig dichten met muurvuller, deze pasta-achtige stof is gewoon te krijgen bij de bouwmarkt.

Welke spullen heb ik nodig voor het verven van een muur?

We raden je aan om de juiste kwasten en rollers aan de schaffen. Zoek ook een bak waar de roller lekker in rolt en waar je de verf gemakkelijk aan kan afstrijken. Niet goed afstrijken betekent in de meeste gevallen dat je druipers en strepen op je muur te zien krijgt. Dat ziet er niet mooi uit wanneer de verf opgedroogd is. Vaak moet je er dan nog een keer overheen. Een juiste kwast helpt je om de randjes bij het plafond en de plinten te doen.

Plak af en leg een zeil neer

Het is belangrijk om hout en randen af te plakken met tape, precies daar waar je geen verf wilt hebben. Een zeil op de vloer is een belangrijke vereiste, zo voorkom je dat er verf op de vloer valt. We raden je goedkoop zeil aan. Misschien heb je ook nog wel wat grondzeil over van het kamperen. Wil je geen zeil kopen, omdat het gebied waar je verft zo klein is, dan kun je ook nog kiezen om kranten neer te leggen. Wat je ook neerlegt, plak het altijd vast aan de plinten, zodat er geen verf tussen de kranten of het zeil op de vloer kan vallen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden