Hoe kies je de juiste kunststof pallet?

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar een plastic pallet en je hebt een geschikte winkel gevonden, hoe vind je dan jouw pallet? Het aanbod van een gemiddelde pallethandel bestaat vaak uit honderden, zo niet duizenden verschillende varianten. Om je een handje te helpen, geven we je een aantal vragen waarmee je het juiste type pallet achterhaalt.

De omvang van je goederen

Voor transport met een pallet is het belangrijk dat de goederen zo efficiënt mogelijk worden vervoerd. Daarom sluit de omvang van het pallet het liefst perfect aan bij de dozen of goederen die erop komen te staan. Een kleinere variant geeft kans op schade, een grotere pallet zorgt voor inefficiënt transporteren.

Frequentie van gebruik

Zoek je een kunststof pallet die meerdere malen gebruikt gaat worden of zoek je iets voor eenmalig transport? Bij frequent gebruik is het aan te raden voor een stevige pallet van polyetheen uit te zoeken, zodat je een stevige en duurzame variant tot je beschikking hebt.

Het gewicht van je transport

In de productomschrijving van een pallet vind je zowel een dynamische als een statische belasting. De dynamische variant is van toepassing als je goederen in beweging zijn, bijvoorbeeld door een heftruck. De statische belasting is een indicatie hoeveel kilogram de pallet aankan in stilstand.

Het type product

Bij een pallet kun je kiezen voor een open bovenkant of een egaal gesloten variant. Bij lichtgewicht producten kun je voor een open bovenzijde kiezen, als er kans is op lekken of vocht kun je beter een gesloten pallet kiezen, aangezien deze makkelijker te reinigen zijn.

De opslag van je pallets

Vooral bij grotere hoeveelheden kunststof pallets is het van belang om na te gaan hoe je de pallets gaat opslaan. Kies

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden