Hoe kun je een home studio inrichten?

Geplaatst op

Er zijn verschillende manieren waarop je een homestudio kunt maken. Niet elke homestudio hoeft aan dezelfde voorwaarden te voldoen. In deze blog praten we je een bij over de mogelijkheden die een studio thuis biedt. Lees verder en laat je inspireren.

Verbeteren van de akoestiek

Soms is het nodig om de akoestiek van een kamer te veranderen. Niet alle woningen hebben dezelfde ruimte voor een studio en niet allen studio’s dienen hetzelfde doel. Er zijn een aantal manieren om je studio in te richten. Sommige kamers hebben meer galm dan andere, deze kun je akoestisch verbeteren door te kiezen voor een akoestisch plafond. Het is een manier om het geluid van je kamer droger te maken, dat wil zeggen dat het plafond ervoor zorgt dat je minder galm op een opname hoort die je zelf niet kun veranderen. Je kunt met behulp van technische middelen een galm toevoegen aan een opname, deze kun je dan ook gemakkelijk weer weghalen. Door de opname zo droog mogelijk te maken, kun je meer controle uitoefenen op de eigenschappen ervan. Het wordt zo mogelijk om thuis zelf muziekopnames te maken van een goede kwaliteit.

Wandisolatie

Ook de wanden van je studio moeten goed geïsoleerd zijn wanneer je kwalitatief goede opnames wilt maken. Nu zijn er natuurlijk slimme manieren om te het jezelf een stuk makkelijker te maken. Want wanneer je geen zin hebt om de hele kamer met geluidswerende materialen of eierdozen te beplakken, dan is het ook mogelijk om een kubus te maken met daarin de geluidswerende materialen. In de doos of bak maak je een gat zodat de microfoon erdoor kan. Zo zit de mic in een geluidswerende omgeving, het resultaat daarvan is een droog geluid. Natuurlijk is het voor spelen met een gitaarversterker een ander verhaal. We raden je dan aan om een opnameruimte te maken die losstaat van de wand. In deze ruimte blijft het geluid gevangen. Daar zullen je buren heel blij mee zijn.

Welke apparatuur kun je gebruiken?

Veel analoge apparaten zijn overgenomen door de digitale wereld. Zo heb je een scala aan instrumenten die in de computer digitaal gemaakt zijn en bediend kunnen worden met een toetsenbord of USB-keyboard. Wat je nodig hebt is software die deze instrumenten emuleert. Daarnaast is het handig om een condensatormicrofoon te hebben, waarmee je geluiden kunt opnemen. We raden je aan om een externe audio interface aan te schaffen, daar kun je uitstekende opnames mee maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden