Hoe leg je zelf kunstgras aan?

Geplaatst op

Kunstgras aanleggen wordt door veel mensen onderschat. Het kan nog best een lastige klus zijn. Je zou denken dat je alleen maar kunstgras hoeft uit te rollen, en klaar. Maar er komt veel meer bij kijken. Zo is het heel belangrijk om een goede ondergrond te hebben. Daarnaast kan het best lastig zijn om er één geheel van te maken als het om een groot oppervlak gaat. Het is het best wanneer je het door een ervaren iemand laat doen, maar mocht je zelf kunstgras gaan leggen, let dan zeker op de onderstaande punten.

Ondergrond

Zorg voor een vlakke ondergrond. Ondergrond kan namelijk niet meer gecorrigeerd worden nadat het kunstgras is gelegd. Zorg er ook voor dat het waterdoorlatend is en voldoende stabiliteit biedt. Denk daarbij aan zand (verdicht met trascement), gebroken puin en granulight. Verdicht de randen extra goed en schenk ook meer aandacht een ondergrond op plaatsen waar iets zwaars op komt te staan.

Snijden

Wanneer je kunstgras snijdt, snijd dan altijd aan de onderkant van de mat zodat je geen grasvezels doorsnijdt. Werk altijd met een scherp stanleymes en neem de tijd: beter twee keer de maten nameten en er zeker van zijn dat het klopt wat je gaat doen, dan dat achteraf blijkt dat je er per ongeluk te veel van af hebt gesneden.

Looppaden voorkomen

Op plekken waar je veel loopt, kan kunstgras plat gaan liggen. Dit voorkom je door staptegels in het kunstgras te verwerken. Snijd daarom vierkanten in het kunstgras waar de staptegels komen te liggen.

Bevestigen

Een veelgemaakte fout: het verlijmen van de randen. Wanneer je dit doet, kun je het nooit corrigeren nadat het kunstgras gelegd is. Ook krijg je dan kans op plooien. In plaats daarvan kun je kunstgras bevestigen door gedroogd kwartszand in te strooien. Gebruik 5 tot 8 kilogram per vierkante meter.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden