Hoe maak ik een urban design? Check de tips!

Geplaatst op

Hou je van industriële elementen en eigentijdse stijlen? Dan is de urban look echt iets voor jou. Kies bijvoorbeeld voor een urbansofa. Deze moderne stijl komt uit de grote stad, New-York, waarin veel tegengestelde aspecten in worden gecombineerd. We gaan in deze blog in op de verschillende eigenschappen van deze stijl.

Minimalistisch

Een minimalistische look is wat je wilt. Precies zoals het tegenwoordig mooi gevonden wordt. Een elementair designtaal is wat je zoekt. Deze vind je in de urban-stijl. De grote stad geeft altijd de toon aan, zeker als het om modern design gaat. Een urban design is eigenlijk al heel vroeg ontstaan, zo in de jaren vijftig. Toen kunstenaars ruimtes gingen bewonen die niet voor residentieel gebruik bedoel waren, zoals oude fabriekspanden en zolders. Daar is het idee van de loft ook ontstaan. In de urban stijl vinden we veel industriële aspecten terug. We herkennen er een minimalist design in. Wat kun je allemaal doen met je woning om deze een urban stijl te geven?

Industriële keuken

Door gebruik te maken van beton, bijvoorbeeld voor het aanrechtblad, en roestvrijstalen elementen, het liefst een beetje strak vormgegeven, maak je al snel een industriële keuken. Voor de fronten van de keukenkastjes kies je voor een naturel tint, grijs of metallic.

Details

Een topdesign kenmerkt zich door een zichtbare aandacht voor de details. Gebruik voor je woonkamer geen weelderige vitrage, zoek liever strakke gordijnen in een ingetogen kleur of jaloezieën met een strak design.

Zorg voor continuïteit

Je wilt in een urban design eigenlijk niet te veel dingen hebben staan die matchen. Juist het verschil maakt de urban look. Geen wonder dat deze stijl in de grote stad ontstaan is, want ook de grote stad is een smeltkroes van variatie. Deze realiteit wordt weerspiegeld in de urban woonstijl. De variatie houdt je woonkamer interessant.

Statement maken

In een urbanesk interieur kun je heel goed een statement maken, maar wees wel een beetje subtiel hiermee, want als je allemaal designstukken met veel persoonlijkheid in je interieur hebt staan, dan kan het heel druk worden. Beter kies je er een of twee en bouw je daar een urban interieur met bescheiden elementen omheen.

Meubels

Om een urban design te creëren, is het tof om palletmeubels in je woning te zetten. Leuk om te weten:  je kunt ze zelf heel gemakkelijk maken. Het kost ook bijna niets. In de grote stad heb je vaak niet zoveel woonruimte, dan is een urban design echt een uitkomst, want zorgt vaak voor slimme oplossingen, zoals extra opbergruimte onder de bank.

Conclusie

Om een urban design te maken kun je meubels en designelementen uit verschillende hoeken halen. Voeg schijnbaar tegengestelde aspecten samen om een urban design in je woning te creëren. Het is een manier om een creatieve look thuis te krijgen die er vrolijk en levendig uitziet.

Gerelateerde berichten

Duizenden mogelijkheden. Hoe kies je een geschikt badkamermeubel?

Nu je bezig bent met het samenstellen van de tegels, kranen, het ligbad of de douchecabine, is het tijd om na te denken over het badkamermeubel. Dan...

Lees meer

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden