Hoe richt ik een muziekstudio?

Geplaatst op

Heel veel mensen in Nederland vinden het superleuk om met muziek bezig te zijn dit snappen wij wel, want het is een geweldige manier om te ontspannen en daarbij ook nog eens eens iets te creëren. Er bestaan een aantal tips die wanneer je ze toepast kunnen zorgen dat je muziekstudio een stuk beter uit de verf komt. Deze hebben we voor je onder elkaar gezet om je te inspireren. We willen graag even benadrukken dat het altijd gaat over een aantal suggesties waar je natuurlijk zelf je creatieve draai aan kan geven. Lees dus snel verder en geen alvast met fantaseren over je nieuwe muziekstudio.

Een goede basis voor de muziekstudio 

Als we denken over de goede basis voor een muziekstudio, dan gaat het over twee zaken: isolatie en een goede vloer. Laten we met de laatste beginnen. Wanneer je aan een budget zit en niet veel geld wilt uitgeven aan de aankleding van een kamer maar wel aan de apparatuur waarmee je de muziek zou willen opnemen dan is het slim om te gaan voor een budgetvloer. Stabij dan voor een gemakkelijk te leggen vloer. Wij willen je aanraden om te gaan voor een pvc vloer. Echter is een vloer alleen niet voldoende om een goede akoestiek te creëren in een kamer. Wij raden dan ook aan om een kleed in de kamer te leggen ook gordijnen voor de ramen helpen heel erg mee. 

Isolatie voor je studio 

Wanneer je in woningen studio realiseert is het niet altijd mogelijk om deze 100% perfect akoestisch geschikt te maken. In principe maakt dit ook niet heel erg veel uit, want er zijn wel allerlei mogelijkheden om toch een goede kwaliteit opname te kunnen maken. Zeker wanneer het gaat over semi-professionele promo’s die je bijvoorbeeld op internet wilt laten horen aan mensen. Er materialen te koop bij muziekwinkels die je in je kamer kunt plaatsen, deze absorberen geluidsgolven. Daarbij heb je ook de zogenaamde bass drops die je in de hoeken van je kamer kunt maken om daar de resonerende bastonen te absorberen. Je zult vernemen dat bastonen zich gaan verzamelen in de hoeken van de kamer. 

Een andere optie is om instrumenten ingeplugd op te nemen zodat alles zich plaatsvindt in een audio mixer, interface van je computer en een computerprogramma, waardoor de ruimte in je kamer minder belangrijk wordt. 

Wil je graag mooi, schonevloeren? Kijk dan eens op schonevloeren.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden