Isoleren belangrijk voor levensduur meubels

Geplaatst op

Als je gaat verhuizen of je hebt net een huis gekocht horen daarbij natuurlijk mooie meubels. Deze zijn vaak niet goedkoop en daarom wil je graag dat deze lang goed blijven. Om ervoor te zorgen dat je meubels mooi blijven is het belangrijk om ze goed schoon te houden en regelmatig te onderhouden. Maar de ruimte waarin je meubels staan is ook belangrijk voor de levensduur. Een vochtige ruimte kan heel slecht zijn voor bijvoorbeeld banken. In dit blog lees je een aantal handige tips om je meubels zo lang mogelijk mee te laten gaan

De ruimte goed isoleren

Banken en stoelen van stof zijn niet gemaakt om in een vochtige ruimte te staan daardoor gaan ze bijvoorbeeld stinken maar ze worden er ook lelijk van. Dit is gelijk een goede rede om ervoor te zorgen dat de ruimte goed geïsoleerd is. Een andere rede waarom het belangrijk is om de ruimte te isoleren is dat dit de ruimte een stuk warmer maakt wat toch wel fijn is als je lekker op de bank zit. Een goed geïsoleerd huis scheelt ook weer met de stroomrekening dubbele winst dus.

Isolatie is niet alles

Met alleen je spouwmuren isoleren ben je er nog niet. Het zorgt dan wel voor een warme ruimte maar om je meubels lang mee te laten gaan is meer nodig. Het schoonhouden van meubels draagt bij aan de levensduur hiervan ook is het aan te raden één keer in de zoveel tijd een reinigingsbedrijf te laten komen die bijvoorbeeld je banken en stoelen schoonmaakt.

Wees zuinig op je spullen

Als je een dure tafel of bank hebt gekocht is het ook van groot belang dat je hier voorzichtig mee omgaat. Natuurlijk is het logisch dat je leeft maar je moet wel zuinig zijn. Ga bijvoorbeeld geen pasta eten op de bank de kans dat je hiermee morst is heel groot. Het is zonde als je grote of kleine vlekken op je meubels hebt die er bijna tot niet af gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden