Jouw badkamer renoveren door jezelf of een kitbedrijf?

Geplaatst op

Je hebt er hoogstwaarschijnlijk al eens van gehoord. “kit”. Het elastische spul dat wordt gebruikt om kieren, scheuren en gaten te dichten. Met een kitspuit werk je bijvoorbeeld badkamertegels af, zodat deze mooi naadloos in elkaar overlopen. Een eenvoudig middagje klussen? Of toch maar een kitbedrijf uit Amsterdam inhuren om dit voor je te laten doen. We leggen je uit wat een gespecialiseerd kitbedrijf voor jou kan betekenen.

Verkrijgbare kit

Je kunt gebruik maken van diverse soorten kit. Elke kit heeft zijn eigen kwaliteiten. Voor het aanleggen van een badkamer is het voornamelijk aan te raden om gebruik te maken van siliconenkit. Deze zijn goed bestendig tegen vochtige ruimtes. De volgende kitsoorten worden het vaakst gebruikt bij klussen:

  • Siliconenkit
  • Polyurethaankit
  • Butyleenkit
  • Acrylaatkit

Waar kan je kit voor gebruiken?

Bij een nieuw toilet, keuken of badkamer denk je al vrij snel aan het gebruik van kit. Mocht dit nog niet het geval zijn dan is het gebruik van kit zeker aan te raden! Kitwerk helpt namelijk bij het goed schoonhouden van je ruimtes en het voorkomt schade. Het laatste wat je wilt is een lekkage of schimmelvlekken. Door kitwerk zorgvuldig uit te voeren voorkom je problemen. Het is in dit geval beter om problemen te voorkomen dan op te lossen. Je bespaart jezelf namelijk een hoop kluswerk.

Zelf doen of een kitbedrijf inhuren?

Even langs de bouwmarkt om kit te halen en aan de slag. Mocht je ervaren zijn in het klussen dan kun je een poging wagen. Bij weinig ervaring is het toch echt aan te raden om een professioneel klusbedrijf in te huren. Geloof me, er is niks meer frustrerender dan erachter komen dat een kitlaag niet goed is geplaatst. Het is namelijk lastig om dit te verwijderen en dan moet je nog de tweede poging goed doen natuurlijk. Bespaar jezelf dus van frustraties. De specialisten verzorgen goed kitwerk en je kan er ook gelijk op vertrouwen dat er geen plekjes per ongeluk worden overgeslagen.

Advies bij kit

Het is dus aan te raden om kitwerk door een professioneel kitbedrijf te laten doen. Mocht je compleet renoveren en is er oude kitwerk aanwezig? Het weghalen van kit is een lastige klus, maar de specialisten weten dit zorgvuldig te verwijderen. Kitten is echt een ervaringsvak waar ervaring dus belangrijk is. Verkijk je dus niet op een kitklus en schakel je lokale kitbedrijf in.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden