Keuzehulp: welke vloer heb ik nodig?

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar een vloer voor in je huis maar nog niet weet wat je wilt; wij helpen je kiezen. Hieronder vind je enkele veel voorkomende vloeren.

Massief houten vloer

Een massief houten vloer is een vrij traditionele vloer en is daarom bij veel mensen geliefd. Het maakt de kamers warmer en gastvrijer en geeft verfijning aan het huis. Een geweldig kenmerk van houten vloeren is hun levensduur: als je hem goed onderhoudt, heb je een vloer die levenslang meegaat. Natuurlijk moet je de vloer onderhouden en van tijd tot tijd schuren om hem er fris te laten uitzien en krassen te verbergen, maar dit hoeft de eerste 15 tot 20 jaar niet te worden gedaan. Hoe duurzaam massief hout ook is, het is een natuurlijk materiaal, wat betekent dat het niet heel goed bestand is tegen vocht- en temperatuurschommelingen. Dit is niet altijd praktisch, omdat dit betekent dat je het niet met vloerverwarming kunt combineren.

Woonbeton

Woonbeton is een cementgebonden vloerafwerking die geheel naadloos en in verschillende kleuren kan worden aangebracht. Een woonbeton vloer kan worden toegepast in elke ruimte en is een sterke, comfortabele vloer die gecombineerd kan worden met vloerverwarming.

Laminaatvloeren

Als je van het idee van massief hout houdt, maar minder enthousiast bent over de prijs, is een goedkoper alternatief laminaatvloer. Het is ongelooflijk slijtvast en waterdicht, wat het schoonmaken makkelijker maakt, omdat je het kunt dweilen met een warme en vochtige doek. Het betekent ook dat de vloer veelzijdig is, omdat hij in vochtige ruimtes zoals de keuken of de badkamer kan worden gebruikt en je je geen zorgen hoeft te maken over gemorste vloeistoffen.

Vinyl tegels

Luxe vinyltegels zijn de goedkoopste soort vloer die er op de markt te vinden is, en ze zien er nog steeds geweldig uit omdat ze het hout- en steeneffect heel goed nabootsen. Ze zijn ook zeer duurzaam, omdat ze gemaakt zijn van plastic en volledig ongevoelig zijn voor water. Deze vloer is ook zeer h Een houten vloer, woonbeton of toch laminaatvloeren? Wat laat je leggen in je huis? Wij helpen je kiezen. Hygiënisch omdat hij geen stof of andere allergenen verzamelt, wat zeer nuttig is als iemand in jouw huis last heeft van allergieën.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden