Kun je een gietvloer buiten leggen?

Geplaatst op

Het plaatsen van een gietvloer buiten is iets wat steeds meer mensen overwegen. Het is natuurlijk mooi om binnen én buiten dezelfde vloer te hebben in de vorm van een mooie gietvloer. Veel mensen stellen dan ook de vraag of het mogelijk is om een gietvloer te plaatsen. Het antwoord is ja; een gietvloer kun je buiten plaatsen.

Wanneer gietvloer buiten leggen?

Het is goed om te weten hoe een gietvloer is opgebouwd en wat het effect daarvan is. Een gietvloer bestaat uit drie tot en met vijf lagen. Elke laag moet je eerst goed laten drogen; daarbij mag er dus geen regen op de gietvloer vallen. Het plaatsen van een gietvloer buiten kan dus het best tijdens de zomer. Natuurlijk kun je ook je tuin of terras wind- en regendicht maken, maar hier zitten ook kosten aan verboden.

De ondergrond

De ondergrond is een zeer belangrijk aspect als we het hebben over het buiten plaatsen van gietvloeren. De ondergrond moet namelijk stabiel zijn en eer mag niet te veel vocht in zitten. Vocht kan leiden tot blaasvorming. Om dit te voorkomen is het plaatsen van een vochtwerende ondervloer een zeer goed idee.

Waar nog meer op letten?

Er zijn nog wat punten waar je op moet letten bij het plaatsen van een gietvloer buiten:

  • Een gietvloer buiten wordt in het algemeen zwaarder belast dan een gietvloer binnen; bijvoorbeeld door temperatuurverschillen en de zon.
  • Een gietvloer buiten moet stroever zijn dan de gemiddelde gietvloer binnen. Dit in verband met gladheid.
  • Probeer tijdens het leggen van een gietvloer buiten zoveel mogelijk vuil, zoals van zand, te voorkomen.

Zoals je ziet is het plaatsen van een gietvloer buiten dus zeker mogelijk, maar moet je wel met veel dingen rekening houden en zal het duurder worden dan het plaatsen van een gietvorm binnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden