Leuke ideeën voor een kinderkamer

Geplaatst op

Genieten van het samen samen met je kind de slaapkamer inrichten. Een leuke manier om te leren creatief te zijn en na te denken over mogelijkheden binnen een bepaalde ruimte. Welk design past er mooi in een kamer, wat kun je er beter niet in zetten. Door al deze dingen samen door te nemen is het heel leerzaam voor je kind om samen te ontwerpen. Je kunt ook van te voren gaan zitten en met behulp van online en offline bronnen bepalen wat er allemaal in de kamer komt te staan. Wat wil je kind en wat lijkt jou verstandig met betrekking tot duurzaamheid, veiligheid en moderniteit van het design dat in de kinderkamer komt te staan. Het is leuk om je kind een aantal kinderbedden te laten kiezen, want esthetiek speelt naast de andere genoemde aspecten ook een belangrijke rol. Hoe richt je een kamer in? Lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

Kies je thema

Het succes van je kinderkamerdesign (dat van jullie samen bedoelen we dan) hangt af van de bereidheid die je hebt, om van te voren eerst goed na te denken over wat je nu eigenlijk gaat doen. Ga dus niet lukraak dingen aanschaffen. Denk eerst na over het thema van de kamer. Wil je een sprookjesthema, een basic kamer met vooral functioneel design of ga je het over een Marvel-boeg gooien? Superhelden en andere fantastiefiguren doen het altijd goed in de kinderkamer. Het hangt echter wel een beetje van de leeftijd af, want als je kind al bijna een jaar of 12 / 13 is, dan is het misschien slimmer om voor een meer neutrale look te gaan, zodat ze over 3 jaar ook nog blij zijn met het design van hun kamer. Tegen die tijd zullen ze ook zeker wel zelf aan de slag gaan om de kamer naar hun smaak in te richten. 

Bepaal je budget

Naast het thema of concept dat je hanteert bij het ontwerpen van een kamer, is het superbelangrijk dat je een budget vaststelt. Zo weet je wat de nodige dingen zijn die je in de kamer wilt hebben en wat er daarna overblijft om de aankleding verder te verzorgen. Zo zul je nooit teveel uitgeven. Op basis van je budget kun je vaststellen wat er af valt. Als je wat over hebt, geef het niet uit aan andere zaken, maar stop het in een pot. Spaar wat bij, zo heb je geld voor latere aanpassingen aan de kamer, bijvoorbeeld als de kleine 16 geworden is en een tv wil, ofzo. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden