Mooi thuiskantoor voor nieuwe energie en motivatie

Geplaatst op

Een lange tijd in je thuiskantoor zitten kan nogal wat uitputtend werken, vooral als je werkplek geen persoonlijke accenten heeft. Ze zeggen dan ook wel dat het veranderen van een ruimte zo goed is als een rustpauze, dat geldt zeker voor een sfeerloze werkomgeving.

Een aantrekkelijk en comfortabel thuiskantoor maakt je niet alleen gelukkiger, maar kan ook je enthousiasme en productiviteit verhogen. Door je kantoorruimte even uitnodigend te maken als de rest van je huis zal je productiviteit toenemen. Voor je gevoel kan dit je de dag ook sneller doen laten verlopen! Er zijn een paar eenvoudige manieren waarop je je thuiskantoorruimte kunt vernieuwen, hieronder hebben we er 5 uitgelicht.

1. Geef je kantoor kleur

Verfris je kantoor aan huis met een likje verf of een fris behang. Een van de goedkoopste en eenvoudigste manieren om je kantoor te moderniseren is door een beetje kleur toe te voegen.

Kies er bijvoorbeeld voor om één muur een afwijkende kleur te geven. Het schilderen van het kantoor met een combinatie van natuurlijke, felle en rustgevende kleuren kan de ruimte helemaal opfleuren.

2. Breng de buitenwereld naar binnen

U kunt je kantoorruimte aan huis verfraaien door planten toe te voegen. Het binnenhalen van groen in de ruimte kan zowel fysieke als psychologische voordelen hebben. Planten in je kantoor hebben verhoogt de productiviteit en creativiteit. Het vermindert ook de ziekte en verbetert je werkomgeving. Daarom is het belangrijk om de juiste planten te kiezen die passen bij de kantooromgeving. Met dit in gedachten zijn de beste planten om in je kantoor te houden:

  • Graslelie
  • Cactus
  • Hedera
  • Vrede Lily
  • Ficus elastica

3. Goede verlichting

In het thuiskantoor is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je over de juiste hoeveelheid verlichting beschikt. Als de verlichting te fel of te zwak is, kunt je vermoeid raken. Daarnaast kun je ook last krijgen van vermoeide ogen en hoofdpijn. Mocht je tot laat werken, dan kan een bureaulamp helpen om het lichtniveau direct na zonsondergang op peil te houden.

4. Blijf georganiseerd

Het inrichten van je werkplek is van essentieel belang. Met een schoon en goed onderhouden thuiskantoor kan de productiviteit aanzienlijk worden beïnvloed. Een rommelige werkplek kan de efficiëntie belemmeren. Daarom is het belangrijk om een goed archiveringssysteem te hebben.

Kies bijvoorbeeld voor een goed ladeblok voor onder je bureau. Hierin kun je eenvoudig alle schrijfspullen en archiveergerij bewaren, zoals lege mappen, perforators en nietmachines. Daarnaast kun je een goede opbergkast kopen. Hierin kun je eenvoudig alle administratie bewaren.

Een goed georganiseerde en opgeruimde werkplek stimuleert de productiviteit, vermindert stress en bespaart tijd, bespaar daarom vooral niet op goede opbergruimte.

5. Creëer een positieve ruimte

Je wilt dat je werkplek motiveert en de productiviteit stimuleert. Een whiteboard in je kantoor met foto’s met inspirerende citaten en doelen is een geweldige manier om je scherp te houden. Je kunt hier je gedachten structureren en het bord kan ook helpen om een beetje persoonlijkheid aan je ruimte toe te voegen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden