Schuimrubber: de oplossing voor het maken van eigen zit- en slaapcomfort

Geplaatst op

Schuimrubber wordt gecreëerd door een schuimmiddel te combineren met rubber. Door deze samen te persen ontstaat de schuimrubber dat veel wordt gebruikt bij onder andere matrassen. De samenstelling wordt ook wel polyurethaanschuim genoemd. In dit blog leer je meer over de mogelijkheden van schuimrubber en hoe het precies wordt gemaakt.

Hoe wordt schuimrubber gemaakt?

Het rubber krijgt een luchtvulling door het schuimmiddel dat wordt ingebracht in het rubber. Dit proces duurt enkele minuten en hangt af van het soort polymeer. Sommige soorten polymeer hebben namelijk meer moleculen, waardoor het proces iets langer duurt.

Waarvoor wordt schuimrubber gebruikt?

Men gebruikt schuimrubber voor verschillende toepassingen. Je kunt het rubber met de juiste begeleiding namelijk in elke vorm en maat gieten, waardoor de mogelijkheden voor gebruik eindeloos zijn.

Hoe wordt het gesneden?

Vroeger werd het schuimrubber zonder specialistische apparaten op maat gesneden. Inmiddels is de schuimsnijtechnologie flink vooruitgegaan en kan schuim in bijna elke vorm en grootte gesneden worden. Ondanks de luxe snijmachines blijft vakmanschap ook belangrijk.

Waarvoor is schuimrubber geschikt?

Het voordeel van schuimrubber op maat is dat je zelf kan bepalen welke vorm je kiest. Hierdoor is schuimrubber geschikt voor het maken van bijvoorbeeld bankkussens, stoelen, caravankussens en matrassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor matrassen in trapezium vorm, met een uitsnede of met een inwendige hoek. Met schuimrubber kun je zelf heerlijk comfort verzorgen.

Welke soorten bestaan er?

Schuimrubber is beschikbaar met polyether materiaal en koudschuim materiaal. Over het algemeen is polyether een goedkoper materiaal dat voornamelijk geschikt is voor recreatief gebruik zoals in de boot of in de caravan. Het materiaal is enkel in te zetten bij licht gebruik. Voor regelmatig gebruik is koudschuim een stuk duurzamer. Het materiaal ventileert goed en heeft een betere weerstand.

Multi-inzetbaar schuimrubber op maat

We zien het misschien niet altijd, maar schuimrubber helpt ons dagelijks om ons leven te verbeteren. Of het nu door comfort of bescherming is, schuimrubber is een echt uniek en prachtig materiaal.

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden