Stappenplan bij het kopen van rolluiken

Geplaatst op

Een rolluik is een super stevige vorm van zonwering, die ook nog eens inbraak werend werkt. Het is echter belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden voordat je overgaat op de aankoop van een rolluik.

Bepaal het beschikbare budget

Het allereerste waar je mee moet beginnen bij rolluiken kopen is het budget. In het geval dat je budget laag is, betekent dit niet dat je voor een goedkope optie moet gaan. Dit komt omdat je zelfs in je budget de beste luiken kunt krijgen die zekerheid en veiligheid bieden. De rolluiken zijn effectief in het bieden van isolatie, bescherming tegen weersinvloeden, lichtbeheersing en brandbeveiliging. En net zoals bij veel andere producten geldt: goedkoop, is vaak duurkoop.

Meten is weten

Het meten van jouw rolluik is misschien wel het belangrijkste van het hele proces. Een rolluik moet namelijk precies tussen de kozijnen passen. Dit betekent dat de breedte en de hoogte van het rolluik worden bepaald door de grootte van het kozijn. Als de metingen goed worden uitgevoerd dan zal er tijdens de installatie geen probleem zijn. Het installeren van een rolluik is vakwerk. Schakel bij de kleinste twijfel de hulp van vakmensen in om problemen in een later stadium te voorkomen.

Het kiezen van de kleur

We komen aan bij de leuke dingen van het stappenplan: het design en de kleuren! Je moet de kleur selecteren die het uiterlijk van het huis zal verbeteren. Neutrale en donkere kleuren passen eigenlijk altijd. Witte rolluiken zijn gevoelig voor vuil, maar weerkaatsen de warmte juist weer beter dan donkerkleurige rolluiken.

Selectie van het juiste materiaal

In de meeste gevallen wordt gekozen voor de aluminium en stalen luiken, omdat deze extreem sterk en duurzaam zijn. Er zijn ook automatische rolluiken met een doek die je ook in de klassieke zonneschermen ziet. Deze zijn echter minder duurzaam en bieden niet de beveiliging tegen inbrekers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden