Tips bij het kopen van de juiste steigerbuizen

Geplaatst op

Goedkope steigerbuizen zijn zeer geschikt voor het creëren van op maat gemaakte meubels, hekwerken, winkelrekken, veranda’s, trapleuningen of kapstokken. Door het uiterlijk van een steigerbuis creëer je al snel een moderne industriële uitstraling in de ruimte. Alleen welke steigerbuizen moet je bestellen? In deze blog helpen we je op weg bij het kiezen van de steigerbuizen die het beste passen bij je meubel op maat.

Welke soort steigerbuis moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten steigerbuizen die je kunt bestellen. Ieder type steigerbuis heeft zijn eigen voor- en nadelen. We maken qua soorten een onderscheid tussen gegalvaniseerde steigerbuizen, zwarte steigerbuizen en aluminium steigerbuizen.

Gegalvaniseerde steigerbuizen

Dit soort steigerbuizen wordt tijdens de productie al gedoopt in vloeibaar zink. Deze zinklaag is bestand tegen alle soorten weersomstandigheden en maakt verkleuring en roest van de stalen steigerbuizen onmogelijk. Dit maakt gegalvaniseerde steigerbuizen zeer geschikt om niet alleen binnen, maar ook buiten te gebruiken. Een ander voordeel van een gegalvaniseerde steigerbuis is dat het verzinkte staal je meubel een industriële uitstraling geeft.

Zwarte steigerbuizen

Zwarte steigerbuizen zijn geschikt om binnen in je huis te gebruiken voor bijvoorbeeld een op maat gemaakte meubel. Een zwarte steigerbuis is bijvoorbeeld perfect te combineren met houten meubels. Kasten, eettafels, salontafels of een tv-meubel met daaronder zwarte steigerbuizen, het geeft een schitterend beeld. Als je geïnteresseerd bent in een moderne en industriële uitstraling, dan raden we zwarte steigerbuizen zeker aan.

Aluminium steigerbuizen

Een aluminium steigerbuis is lichter dan een stalen steigerbuis. Dit type steigerbuis is zeer sterk en daardoor geschikt om als onderstel te gebruiken bij meubels. Daarnaast zijn steigerbuizen van aluminium ook geschikt voor meubels en interieur in je tuin. Voor het gebruik van bouwsteigers raden we aluminium steigerbuizen echter niet aan.

Ben je geïnteresseerd in een van deze steigerbuizen voor een unieke meubel op maat binnen in huis of buiten in de tuin? Bekijk dan eens het aanbod van een steigerbuis specialist en informeer naar de mogelijkheden. Veel steigerbuis specialisten hebben een groot aanbod steigerbuizen in allerlei soorten, modellen en afmetingen.

Gerelateerde berichten

Duizenden mogelijkheden. Hoe kies je een geschikt badkamermeubel?

Nu je bezig bent met het samenstellen van de tegels, kranen, het ligbad of de douchecabine, is het tijd om na te denken over het badkamermeubel. Dan...

Lees meer

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden