Tips bij het ontkalken van huishoudelijk apparatuur

Geplaatst op

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je keukenapparatuur, is het goed om deze om de zoveel tijd even te ontkalken. Hiermee bescherm je het apparaat tegen kalkaanslag en behoud je – indien het om een koffieapparaat gaat – de heerlijke smaak van je koffie. Zo zorgt het ontkalken van Senseo apparaten ervoor dat de koffie langer lekker blijft smaken. Daarnaast kan kalk ervoor zorgen dat bepaalde machines of apparaten meer energie nodig hebben om bijvoorbeeld water op te warmen, wat de levensduur van het product verkort. Hieronder geven we tips voor bij het ontkalken van huishoudelijk apparatuur.

Gebruik een waterontharder

Met een waterontharder ben je snel van je kalkaanslag af. Na het plaatsen van dit appraat merk je namelijk na enkele weken al resultaat en heb je nergens in huis meer last van kalk. Je apparatuur gaat langer mee en ook bespaar je aanzienlijk op energiekosten.

Natuurazijn

Wil je één huishoudelijk apparaat ontkalken? Wist je dat je dit met natuurazijn of citroensap kunt doen? Hiermee kun je eenvoudig en veilig je koffiezetapparaat, waterkoker, douchekop en zelfs wasmachine ontkalken. Gebruik in ieder geval geen chemische middelen! Doe twee theelepels azijn in het apparaat en laat dit door het apparaat lopen. Laat het een uurtje staan en spoel het goed schoon met water.

Vaatwasblokje

Een vaatwasblokje heeft ontkalkende eigenschappen en werkt goed bij het ontkalken van apparaten. Een nadeel is wel dat je het apparaat achteraf héél goed moet schoonmaken. Het beste kun je gewoon een waterontharder aanschaffen en gebruiken.

Hoe vaak ontkalken?

Hoe vaak je huishoudelijk apparatuur moet ontkalken, is afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt. Ook ligt dit aan de hoeveelheid kalk in het water dat in je apparaten komt. Als je bijvoorbeeld een waterontharder gebruikt, zal je hier veel minder snel last van hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden