Tips om de beste tegels voor iedere kamer te bepalen

Geplaatst op

Op het moment dat je een kamer wil gaan renoveren is de vloerbedekking een ingrijpende keuze, waar je uren over kunt nadenken. Er zijn tientallen opties om een vloer mee te bedekken, van parket en tapijt tot tegels en een gietvloer. De voordelen van tegels zijn duidelijk en de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom kijken we in deze blog naar een aantal tips om de ideale tegelvloer voor iedere ruimte te kiezen. 

Denk aan de hardheid van de tegels

Een van de belangrijkste eigenschappen van tegels is de hardheid. Hiermee bedoelen we hoe makkelijk er krassen en scheuren in de tegels kunnen komen op basis van slijtage en verkeer in de vorm van mensen of materialen. Er zijn verschillende niveaus van hardheid en uiteraard is er een kostenverschil aanwezig. Voor commerciële ruimtes is het hoogste niveau het meest aan te raden, voor een woning kun je ook prima met één of twee niveaus lager uit de voeten.

Let op hoe poreus de tegels zijn

Als een tegel heel poreus is, betekent dit dat er relatief veel luchtgaten in de tegels zitten, waardoor ze meer water absorberen. Hoe lager dit is, des te geschikter is het voor kamers die vochtig worden, zoals een badkamer. Dit is ook een reden waarom je bijvoorbeeld geen hout in een badkamer moet leggen. Ben je toch een fan van deze stijl, overweeg dan om keramisch parket te bestellen

Zorg dat je niet makkelijk kunt uitglijden

Tegels kunnen nog wel eens glad zijn, zeker als er vocht bij komt kijken. Zeker met jonge kinderen of ouderen in huis is dit iets dat je wil voorkomen. Voornamelijk in de badkamer loont het daarom om tegels aan te schaffen die van nature al wat ruwer zijn en waardoor je minder snel kunt uitglijden. Daarnaast is het aan te raden om relatief kleine tegels te gebruiken. Des te groter de tegels, des te makkelijker kun je uitglijden.

Creëer ruimtelijkheid met je tegels

Als je een relatief kleine ruimte hebt, zonder veel natuurlijke lichtinval, is het verstandig om tegels te plaatsen met een lichte kleur. Denk aan wit, zandkleurig of beige. Voor de mensen met een wat groter budget is marmer ook een fantastische optie. Grotere tegels maken de ruimte optisch ook groter, zeker als je de vloertegels hetzelfde houdt als de wandtegels.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden