Tips om goedkope rolluiken te vinden

Geplaatst op

Hoe vind je een goedkoop rolluik in Utrecht? Dat gaan we je hieronder uitleggen. Goedkoop is fijn, maar het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit, dus het vinden van een kwalitatief goed én goedkoop rolluik kan een hele klus zijn. Oftewel: je leest hier hoe je rolluiken voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Beantwoord de vraag waarom je rolluiken wilt

Rolluiken hebben vele voordelen, zoals:

  • Ze weren de zon en creëren schaduw
  • Ze zijn inbraakwerend
  • Ze zijn geluidswerend
  • Ze zijn isolerend
  • Ze bieden privacy

Een belangrijke vraag is natuurlijk: waarom wil je rolluiken? Is dat omdat je meer schaduw wilt overdag? Of omdat je meer privacy wilt? Hieronder zie je per functie de beste optie als het gaat om rolluiken.

Privacy of verduistering: Kunststof rolluik
Inbraakbeveiliging, geluidwering of isolatie: Aluminium rolluik (aangeraden) of kunststof rolluik

Hoe vind je goedkope rolluiken?

Nadat je weet welke rolluiken er zijn, wat ze bieden en welke het beste bij jouw situatie past, gaan we over op de tips om rolluiken te vinden voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ga voor een betrouwbaar merk

Voor de beste kwaliteit, ga je voor een bekend merk. Dan ben je er vrijwel zeker van dat je niet voor verrassingen komt te staan, zoals rolluiken die na enkele weken al kapot zijn. Denk aan de merken Heraol, Verano en Smits. Bij deze merken heb je vaak vijf jaar garantie.

Handmatige bediening vs. elektrische bediening

We raden aan altijd voor handmatige bediening te kiezen, aangezien voor een elektrisch rolluik een motor benodigd is die extra geld kost. De prijzen van zo’n motor beginnen rond de 50 euro. Eem draaischakelaar is in dat opzicht veel goedkoper.

Zelf meten

Wil je geld besparen, meet dan zelf op hoe groot het rolluik moet zijn. Als je een handige doe-het-zelver bent, kun je hem ook zelf monteren. Dat scheelt namelijk flink wat montagekosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden