Tips om je snel thuis te voelen in je nieuwe woning

Geplaatst op

Een verhuizing kan veel veranderingen met zich meebrengen, die kunnen zorgen voor enige vorm van stress. Je verlaat je oude, vertrouwde woning en stelt je open voor een nieuw avontuur in een nieuwe omgeving. Met name wanneer je verhuist naar een plek die ver ligt van je eerdere woonplaats, kan dit zorgen voor moeilijkheden. Naast het feit dat je weinig tot geen mensen in de omgeving kent, kom je binnen in een compleet leeg huis zonder enige gezelligheid. Om je huis snel als thuis te laten voelen geven we je enkele tips. 

Breng de natuur binnen

Een verhuizing is in veel gevallen funest voor je oude kamerplanten, waardoor je deze moet opgeven. Toch zorgen kamerplanten voor fris- en knusheid in je nieuwe woning. Let voordat je nieuwe planten koopt, wel op de lichtverdeling in je nieuwe huis. Deze is namelijk essentieel voor het welzijn van je nieuwe planten.

Zachte accenten

Het hebben van een serene ruimte waar je je aan het eind van de dag kunt terugtrekken is essentieel, vooral tijdens de eerste chaotische weken in een nieuw huis. Maak van het inrichten van de slaapkamer de nummer één prioriteit: rol het tapijt uit, maak het bed op, zet de nachtkastjes en lampen neer en plaats een mooie spiegel. Het kan verleidelijk zijn om van de een taak naar de andere te springen als er zoveel te doen is, maar bedenk je dat het de moeite waard is om te genieten van een rustgevende slaapkamer.

Een schone lei

Je zou denken dat een nieuw huis betekent dat het huis ook direct schoon is. Het tegendeel is waar. Een verhuizing levert namelijk veel vuil en rommel op die de vorige bewoners niet opruimen. Ook bij nieuwbouwhuizen is de kans groot dat er een grote hoeveelheid aan stof aanwezig is in de woning. Door je huis in het begin van boven naar beneden schoon te maken, zorgt je ervoor dat je een fris gevoel creëert en alles van de oude bewoners hebt verwijderd.

Herinneringen

Het is moeilijk om de eerste gaten in ongerepte muren te maken, maar het plaatsen van foto’s is een van de beste manieren om je nieuwe ruimte te personaliseren en het te laten voelen als je eigen ruimte. Als je nog niet zeker weet waar je uiteindelijk met de familiefotowand naartoe wilt, kun je overwegen om verwijderbare fotohaken te gebruiken in plaats van een hamer en spijkers. Zo hoef je geen gaten te vullen als je besluit om dingen te verplaatsen in een paar maanden.

Stressvrij verhuizen

Om direct goed van start te gaan, is het verstandig om een professioneel verhuisbedrijf in te huren zoals een verhuisbedrijf in Eindhoven. Zij weten exact waar ze op moeten letten bij het verhuizen en nemen een enorme hoeveelheid hoofdzaken van je af. Zo kun je jouw energie benutten voor andere zaken en ervaar je minder stress.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden