Tips om laminaat te leggen: nu kan iedereen het!

Geplaatst op

Wil je een nieuwe vloer leggen? Denk je dat het heel moeilijk is en dat jij het nooit zal kunnen? In deze blog delen we met jou de tips die de experts al jaren gebruiken om laminaat te leggen. Kijk snel met ons mee naar de handige tips. Experts van laminaat Naarden leggen je graag de verschillende opties met betrekken tot laminaat uit.

Zelf aan de slag

Veel mensen zijn een beetje nerveus om zelf aan de slag te gaan, om die planken te pakken en de laminaatvloer te leggen. Toch komen diezelfde mensen er al snel achter dat er eigenlijk geen kunst aan is. Met doorzettingsvermogen en wat hulp kun je met een klein aantal mensen een hele woning voorzien van laminaatvloeren.

Koop de juiste materialen

Een hamer en een tikblok zijn de eerste dingen die je moet aanschaffen. Zo kun je de planken aantikken en ze lekker strak tegen elkaar aan krijgen. Een elektrische zaagmachine is ook erg handig. Dat scheelt zoveel tijd. Het zagen van de laminaatplanken kun je het beste doen in de badkamer of buiten. Er komt namelijk aardig wat stof vrij als je deze gaat zagen en de zak die vaak aan de zaagmachine zit, waarin een grootdeel van het zaagsel opgevangen wordt, is niet afdoende om de ruimte stofvrij te houden. Zorg ook voor een goede rolmaat en potloden om planken af te tekenen. Vergeet niet een gum aan te schaffen, dan kun je het aftekenen ook herstellen.

Ondervloer

Laminaat leg je los op een ondervloer en dat scheelt lijmwerk. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een geluidsisolerende ondervloer, bijvoorbeeld folie of zachtboard, met name voor gedeelten waar je vaak loopt, zoals de hal en de woonkamer. Voor de kamers boven is het afdoende om een ondervloer te gebruiken die wat minder geluidsisolerend werkt. Het eerste type ondervloer is duurder dan het tweede.

Met of zonder v-groef

Je kiest voor een laminaatvloer met een bepaalde kleur. Als je deze bepaald hebt, kun je daarnaast kiezen voor laminaat met of zonder v-groef. Wat is een v-groef? Dat is een zichtbare naad tussen de planken. Je ziet dan duidelijk dat de vloer bestaat uit losse planken. Zo lijkt de laminaatvloer een robuuste vloer gemaakt van hout. Een vloer zonder v-groef lijkt strakker op elkaar te liggen, dit zorgt voor nog meer eenheid.

De plinten gelijk doen

Laten we eerlijk zijn, iedereen wil snel de vloer gelegd hebben. Dat is geen geheim. Vaak zijn dan de plinten van latere zorg. Deze zorg blijft nog een tijdje bestaan, vaak stellen mensen het leggen van de plintjes uit. En daar komt afstel van. Het beste is de plintjes direct te leggen.

Conclusie

Het leggen van laminaat is gemakkelijk en is relatief snel gebeurd. Wel is het handig om hulp te vragen aan vrienden en familie, waardoor je extra snel de klus geklaard hebt. Zij kunnen je dan mooi assisteren, bijvoorbeeld bij het zagen van de planken. Leg wel eerst een ondervloer en stel het leggen van de plintjes niet uit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden