Tips voor het inrichten van je studentenkamer

Geplaatst op

Studentenkamers in grote steden zijn vaak niet groot. Voor honderden euro’s krijg je vaak maar een paar vierkante meter. Toch wil je op deze plek fatsoenlijk kunnen eten, slapen, studeren, chillen en je opfrissen. Om het maximale uit je studentenkamer te halen, willen we je graag op weg helpen. In deze blog lees je daarom een aantal tips om het maximale uit je studentenkamer te halen.

Gebruik lichte kleuren

Met deze eerste tip krijg je niet meer ruimte, maar oogt je studentenkamer een stuk groter. Het gebruik van lichte kleuren zoals wit en beige doet je kamer groter ogen dan de ruimte daadwerkelijk is. We raden het dan ook aan om qua vloeren en muren veel wit en lichte kleuren te gebruiken. Ben je toch helemaal gek van bijvoorbeeld felle kleuren? Zorg er dan voor dat meubel accessoires als kussens, vazen en foto’s deze kleuren bevatten, zodat de lichte kleuren nog wel de boventoon in je kamer voeren.

Koop multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels maken het zeer eenvoudig om ruimte te besparen. Heb je niet zoveel ruimte in je studentenkamer, maar wil je toch een bed en bank in je kamer? Schaf dan een ruimtebesparende slaapbank aan. Met deze slaapbank heb je overdag een bank en ’s nachts een bed. Met één handomdraai transformeer je de bank tot bed en andersom. Naast het voordeel in ruimte hoef je qua kosten ook maar één meubel aan te schaffen. Zo bespaar je ook nog eens geld, iets dat je als student goed kunt gebruiken!

Plaats planken aan de muur

In een studentenkamer wordt bijna nooit alle ruimte benut. Langs muren staan vaak geen meubels, waardoor deze plekken onbenut blijven. Door bijvoorbeeld planken aan de muren te plaatsen, is het mogelijk om bakjes, planten, boeken, cd’s of andere accessoires op de planken te zetten. Zo hoef je deze accessoires en meubels niet op andere tafels in de kamer te zetten, waardoor je ook weer ruimte bespaart in je studentenkamer.

Neem een grote spiegel

Met een grote spiegel in je kamer lijkt de studentenkamer ook een stuk groter. Ga maar eens na, je bent vast wel eens in een ruimte geweest met grote spiegels. Uiteindelijk bleek de ruimte kleiner dan dat je dacht wanneer je naar binnenliep. Uiteraard is een grote spiegel ook fijn om nog even snel de laatste check te kunnen doen voordat je de deur uitgaat.

Gebruik dus lichte kleuren, schaf multifunctionele slaapmeubels aan, maak wat planken vast aan de muur en plaats een grote spiegel. Met deze tips lijkt je studentenkamer al een stuk groter en benut je de ruimte in je kamer optimaal.

Gerelateerde berichten

Duizenden mogelijkheden. Hoe kies je een geschikt badkamermeubel?

Nu je bezig bent met het samenstellen van de tegels, kranen, het ligbad of de douchecabine, is het tijd om na te denken over het badkamermeubel. Dan...

Lees meer

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden