Unieke materialen die we veel terug gaan zien in 2021

Geplaatst op

Het jaar is bijna ten einde: 2021 staat om de hoek te wachten om dit vreemde jaar over te nemen. Waar veel industrieën tot stilstand kwamen, explodeerde de meubelmarkt. Mensen kregen namelijk meer tijd en waren gedwongen meer thuis te zitten. Logisch dus dat veel mensen hun interieur willen opknappen. In deze blog gaan we kijken naar de trends die zijn ontstaan. Unieke materialen worden steeds meer gebruikt, maar welke zien we terug in 2021? We nemen de trends onder de loep.

Plexiglas

Plexiglas is in 2020 helemaal geëxplodeerd. Logisch, want plexiglas is ideaal om doorzichtige afscheidingen te maken. In winkels en bedrijven wordt plexiglas gebruikt om corona buiten te houden en elkaar toch te zien en met elkaar te praten. Gek genoeg zien we ook steeds meer meubels het plexiglas omhelzen. Misschien komt dit omdat we het steeds meer tegenkomen en daarom in ons onderbewustzijn opslaan. 

Lichte houtsoorten

Hout is een materiaal dat altijd populair zal zijn in het interieur. Het maakt niet uit in welke stijl je het huis hebt ingericht, hout als accent of als prominent deel maakt het interieur helemaal af. In 2021 zullen lichte houtsoorten het populairst zijn. Licht hout zien we voornamelijk terug in de Scandinavische landen, waar ze de donkere tinten uit de natuur willen tegenspreken met lichte pastellen. Lichte houtsoorten worden ook steeds meer gebruikt in meubels. 

Cementtegels

Tegels van cement worden ook wel Portugese tegels genoemd. Eeuwen geleden werden deze Portugese tegels gelegen in paleizen en badhuizen. Tegenwoordig kun je ze in jouw badkamer, keuken en woonkamer leggen. Portugese cementtegels zijn gemaakt van cement met een laagje keramiek. Ze komen in de mooiste patronen en kleuren. Een trend die we in 2021 gaan terugzien is dat deze tegels worden gebruikt voor meubels, en dan vooral in tafels. Van koffietafels tot eettafels. In combinatie met een metalen of houten frame, zorg je voor een uniek tafereel. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden