Veiliger werken in de meubelmakerij of het projectinrichtingbureau

Geplaatst op

Wanneer je in de meubelmakerij werkt of en projectinrichting bureau hebt waarbij je bijvoorbeeld maatwerkmeubels creëert voor klanten, dan zul je werken met allerlei gereedschappen, eventueel machines, en dit komt met de nodige risico’s als mensen niet weten wat ze aan het doen zijn. Wij raden dus altijd aan om medewerkers goede cursussen te laten volgen die hen in staat stelt om met machines en gereedschappen te werken zonder er gewond door te raken. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een aparte cursus te doen voor bedrijfshulpverlening. Deze kan gedaan worden door de werkgever, maar ook door de werknemers. We nemen meer informatie met je door in deze blogs dus lees snel verder.

Bedrijfshulpverlener worden

Wanneer je een bedrijf hebt, is het belangrijk om meerdere bedrijfshulpverleners aan te stellen die eventuele problemen kunnen tackelen. Je moet dan denken aan het blussen van een brand die net ontstaan is, eerste hulp verlenen aan mensen die het nodig hebben en een pand ontruimen ten tijde van een calamiteit. Je mag jezelf bedrijfshulpverlener noemen wanneer je een BHV cursus gedaan heb. 

Hoe zit het met de VCA-cursus?

Wanneer je een VCA cursus wilt volgen, is het mogelijk om deze te krijgen op de werkvloer waar je altijd aan het werk bent of op diverse andere locaties in Nederland. Dit is een cursus waarin je leert om goed om te gaan met gevaarlijke situaties, zoals werken op grote hoogte. 

Nadat de cursus afgerond is zul je een vca certificaat ontvangen dat bij alle bedrijven in Nederland geldig is. Het is dus zeker iets wat je graag op je curriculum vitae zou willen zetten. De cursus duurt een dag en je hebt ook direct het certificaat te pakken op dezelfde dag, als je slaagt voor het examen. 

Wanneer je graag de cursus wilt doen, dan is het zaak om het eens even met je werkgever te bespreken. Wie weet heeft hij of zij er wel oren naar. 

Lees ook even de andere blogs op onze site, want daarin willen we je ook graag vermaken en inspireren met allerlei leuke tips en handige informatie.

Gerelateerde berichten

Hoe kies je de juiste kunststof pallet?

Als je op zoek bent naar een plastic pallet en je hebt een geschikte winkel gevonden, hoe vind je dan jouw pallet? Het aanbod van een gemiddelde...

Lees meer

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden