Verhuurder betaald de borg niet terug, maak gebruik van een kort geding

Geplaatst op

Als je een woning in de particuliere sector gaat huren, zal je al snel merken dat er heel wat bedrijven om een borg vragen. Dit gaat vaak om 1 a 2 keer de huur van de woning. Zo weet de verhuurder zeker dat jij bereid bent om te betalen. Dit is niet al te onbelangrijk voor de verhuurder.

Jij als huurder legt een stukje vertrouwen bij de verhuurder neer. Jij als huurder hoort je borg terug te krijgen als je de woning weer uit gaat. Mits je uiteraard de woning in de juiste staat weer oplevert en je altijd netjes de huur betaald hebt. Er zijn ook gevallen dat de verhuurder de borg niet weer terug betalen om onbekende reden, wat ga je dan doen?

Overleggen

Als eerste stap zal je moeten overleggen met de verhuurder wat er aan de hand is. Misschien heb je de woning niet op de correcte manier opgediend of de verhuurder vindt dit. In bijna alle gevallen mag de verhuurder de borg niet volledig inhouden. Het is dus belangrijk dat je goed weet waarom de verhuurder het in houdt. Als je het hier niet mee eens bent, zal je er wat aan moeten gaan doen.

Je zal er voor kunnen kiezen om een kort geding aan te spannen. Een kort geding wordt vaker gebruikt bij dit soort zaken. Verder is een kort geding niet zo lang, waardoor je een heel stuk sneller je geld terug zal kunnen halen. Dit is uiteraard ook niet al te onbelangrijk. Het is de bedoeling dat je je geld terug krijgt of in ieder geval een deel er van. Kies daarom altijd juist en weet wat je rechten zijn. Je rechten kun je op internet vinden.

Hulp inschakelen via pro-deo-advocaten.com

Het kan verstandig zijn om hulp in te schakelen van een advocaat. Je kan bijvoorbeeld een advocaat krijgen als je hier geen geld voor hebt. Dit kun je doen door de website pro-deo-advocaten.com. Door de website pro-deo-advocaten.com zal je snel een advocaat kunnen vinden die je kan helpen. Verder staat ook alle informatief hier op. Alle informatie is wel fijn om even door te lezen. Zo voorkom je dat het mis gaat in de communicatie tussen jou en de advocaat.

Je kan op de website pro-deo-advocaten.com eventueel ook kijken als je wel een advocaat kan betalen. Hier kun je een hele hoop informatie vandaan halen. Dit is erg belangrijk zodat je weten wat de rechten van jou zijn. Naast dat jij rechten hebt, heeft een verhuurder ook rechten. Het is dus zeker van belang dat je het op de juiste manier aanpakt. De verhuurder zal uiteindelijk toegeven en jij kan je borg terug verwachten. Zo heb je een win win situatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden