Waar moet ik op letten bij het gebruik van beton in huis?

Geplaatst op

Beton is in vele bouwconstructies terug te vinden. Het wordt namelijk in veel bouwprojecten gebruikt. Alleen al door op straat om je heen te kijken zul je ongetwijfeld veel beton tegenkomen. Het is een praktische toepassing voor veel gebouwen. We associëren beton met robuust, stevig en als een primair bouwmateriaal in menig constructies. Ga je binnenkort betonplaten kopen? Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten voordat je er mee aan de slag gaat.

Wat je moet weten over beton

Beton bestaat uit de volgende basis ingrediënten:

  • Steen
  • Zand
  • Water
  • Cementpoeder
  • Staal (als versteviging)

Wanneer je deze 4 in de juiste verhouding met elkaar mengt krijg je een vloeibaar en modderig mengsel. Dit wordt vervolgens gegoten in de gewenste bouwvorm. Na een paar uur begint het op te drogen en wordt het langzaam een hard en sterk materiaal. Hoe langzamer beton droogt hoe sterker het wordt. Het opdrogen van beton kan zelfs een maand duren voordat volledig opgedroogd is.

Betonplaten gebruiken als fundering

De fundering is voor menig constructie het allerbelangrijkste onderdeel. Zonder de fundering staat het huis niet. Daarom is het belangrijk om beton op de juiste manier te maken. Anders is er kans op scheuren of instabiliteit. Ook na enkele jaren kan dit zich plotseling voordoen. Daarnaast wil je dat elk stukje beton voldoende zwaarte kan dragen. Het is daarom belangrijk dat je betonplaten bij de juiste partij haalt die zijn baan uiterst serieus neemt en veel ervaring bezit in het maken ervan. Ben je van plan zelf beton te maken? Ga dan een samenwerking aan of vraag advies bij de specialist. Zoals bij altijd de betrouwbare beton leverancier Wester Beton.

Is de grond geschikt?

Voordat je start met het plaatsen van beton moet er altijd eerst een technisch onderzoek gedaan worden. Dit gaat om een geotechnisch onderzoek en een bodemonderzoek. De grond waar je op gaat bouwen moet geschikt zijn en daarnaast wil je dat je huis straks recht gaat staan. Een stuk grond kan recht lijken maar dit moet allemaal perfect uitgemeten worden. Je wilt achteraf absoluut geen fouten ontdekken. Het is daarom aan te raden om dit onderzoek uit te laten voeren door een ervaren specialist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden