Waar moet je rekening mee houden als je online meubels koopt?

Geplaatst op

Online je meubels uitzoeken heeft vele voordelen. Je kunt bijvoorbeeld veel meubels naast elkaar zetten om te vergelijken. Ook zie je overzichtelijk de prijs én kun je vaak verschillende kleuren toepassen op meubels zodat je meubels kunt samenstellen die perfect bij jouw inrichting passen. Maar als je meubels online koopt heb je ook met bepaalde nadelen te kampen. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden.

Verzendkosten

In veel gevallen spelen de verzendkosten geen grote rol. Denk bijvoorbeeld aan IKEA of Karwei, hier kun je eenvoudig meubels bestellen zonder verzendkosten. Maar als je echte design meubelen wilt uit Italië, heb je vaak wel te kampen met verzendkosten. De kosten pakket versturen verschillen heel erg per winkel en fabrikant. Houd hier dus wel rekening mee. 

Je kunt de meubels niet testen

Meubels zien er in het echt vaak heel anders uit dan op een online foto. Je ziet niet precies hoe groot een stoel bijvoorbeeld is en weet natuurlijk ook niet of hij wel comfortabel zal zitten. Vooral met bedden is dit een probleem: je wilt natuurlijk wel weten of een bed jou een goede nachtrust zal bezorgen. We raden dus eigenlijk af om meubels online te kopen die een bepaalde functie dienen: comfort. Comfort is niet in te schatten na het zien van een foto. 

Kwaliteit

Als je online meubels koopt, weet je ook niet hoe goed de kwaliteit zal zijn. Met het spelen van licht en de “setting” kunnen fotografen meubels er prachtig uit laten zien, maar weet je wel zeker dat een meubel er zo uit komt te zien? Omdat meubels vaak groot zijn en het een heel proces is om dit bij jou in huis te krijgen, wil je zeker weten dat het van goede kwaliteit is. Wat ga je doen als het meubelstuk je niet bevalt? Het terugsturen is een vrij intensief proces. Ter conclusie: koop meubels zoals stoelen, banken en bedden liever niet online maar ga langs bij een meubelzaak om ze uit te proberen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden