Waarom investeren in duurzame meubelen belangrijk is

Geplaatst op

Het is een goede keuze als u en uw bedrijf ervoor kiezen om de werkomgeving te verduurzamen. Vanaf 2023 moeten alle bedrijfskantoren verplicht een energielabel C hebben. Een energielabel is verplicht bij de verhuur en verkoop van woningen. Vaak kiezen bedrijven ervoor om te verduurzamen vanwege kostenbesparing. Een goede manier om de werkomgeving te verduurzamen is het kiezen voor een duurzaam meubilair. Duurzame meubelen kunnen langdurig worden gebruikt, hebben weinig slijtage en worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

Investeren in het milieu

Investeren in het milieu kan mede worden verwezenlijkt door voor een duurzaam meubilair te kiezen. Meubels die duurzaam worden geproduceerd hebben zo min mogelijk verspilde grondstoffen. Dit is van belang doordat bepaalde grondstoffen schaarser worden, bijvoorbeeld vele soorten hout. Door uw bedrijfspand te verduurzamen kunt u een energiezuinige energielabel krijgen. Wat veel voordelen met zich meebrengt, zoals een lagere energierekening en een prettigere werkomgeving. Vanaf 2023 mogen de kantoren die een energielabel D, E, F of G hebben niet meer worden gebruikt. Om advies in te winnen over hoe u uw bedrijfskantoor duurzamer en energiezuiniger kunt maken kunt u een erkende energieadviseur raadplegen.

Duurzame kantoormeubelen

Al het kantoormeubilair dat in een kantoor aanwezig is kan duurzaam worden ingekocht. Denk hierbij aan stoelen, bureaus, tafels, banken en kasten. Duurzame meubels hebben een langere levensduur dan gemiddelde meubels doordat ze worden gemaakt van materialen die langer meegaan. Dit betekent dat duurzame meubelen van goede kwaliteit zijn. Het is daarmee niet alleen goed voor het tegengaan van schaarse grondstoffen, maar op de langere termijn ook goed voor uw portemonnee. Een duurzame werkomgeving kent veel voordelen. Zo zorgt het voor energiebesparing, kostenbesparing, minder energieverbruik en een beter imago.

Een groene werkomgeving

Een energielabel voor een bedrijfspand geeft aan in welke mate er energiebesparende maatregelen zijn genomen. Het hoogst haalbare is een energielabel A. Om een groener energielabel te verkrijgen kunt u energiebesparende maatregelen uitvoeren.  Het creëren van een duurzame werkomgeving is een goede stap om de werkomgeving prettiger en duurzamer te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden