Waarom kalk voor problemen zorgt in huis

Geplaatst op

Kalkaanslag en hardnekkige kalkophoping zijn termen die je vaak tegenkomt in het reclameblok. Dat komt omdat kalk een erg vervelend probleem is, waar we vrij weinig aan kunnen doen. Of toch wel? In deze blog vertellen we welke schade kalk aanbrengt in huis en wat je er tegen kunt doen. Kijk op ikwilvanmijnkalkaf.nl voor meer tips.

Wat is kalk?

Kalk is de naam die we geven aan de vaste stof die ontstaat wanneer de losse stoffen calcium en magnesium zich binden. Kalk is dus een mineraal. We hebben te maken met kalk in ons water omdat ons kraanwater voornamelijk uit de grond wordt gewonnen. Het grondwater bevat veel calcium en magnesium. De waterbedrijven filteren al veel kalk uit het water, maar laten een deel zitten. Kalk is namelijk helemaal niet slecht voor het menselijk lichaam, sterker nog: we hebben deze mineralen nodig voor sterke botten. 

Schade van kalk

Kalk bindt zich in de leidingen en tast apparatuur aan. Daarom zie je vaak kalkaanslag bij kranen, het bad, de douche en de waterkoker. Als je kalk niet verwijdert, dan zal het de oppervlakken aantasten. Hier kunnen bacteriën groeien en de kwaliteit van het apparaat of oppervlak gaat omlaag. Het is dus belangrijk om de kalk te verwijderen.

Middeltjes

Er zijn veel middeltjes op de markt om kalk tegen te gaan. Je ziet vaak reclame voor professionele middeltjes om hardnekkig kalk te verwijderen. We raden deze aan, omdat ze hier echt voor bedoeld zijn. Ook lees je veel op internet de remediën doormiddel van huishoudelijke middelen. Zo kun je bijvoorbeeld een fles cola in de wc pot gieten, dit een nachtje laten staan, en de volgende dag wegspoelen. Het werkt echt, maar is niet de snelste oplossing. Bij al deze middeltjes geldt dat de oplossing tijdelijk is. Als kalk zich weer ophoopt, moet je weer aan de slag.

Waterontharder

Een waterontharder is een oplossing die ervoor zorgt dat je niet meer met middeltjes aan de haal hoeft. De waterontharder haalt namelijk het kalk uit het kraanwater, zodat het zich niet kan ophopen. We raden een waterontharder met magneten aan, omdat deze voordelig is en geen onderhoud nodig heeft. De Amfa4000 is een zeer goede optie. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden