Waarom retro meubels populair zijn

Geplaatst op

De populariteit van retromeubelen blijft toenemen. Er zijn steeds meer winkels met vintage- en retro-meubels te vinden en de branche groeit steeds verder. Vooral de kwaliteit en het originele design van de meubelen zijn een reden voor mensen om ze in het interieur op te nemen. Moderne meubelen worden vaak niet zo goed gemaakt en zijn minder onderscheidend. We geven een aantal tips om mee te gaan in deze trend.

 

Ideeën voor meubel ontwerp

Net als bij kleding komen en gaan trends in de meubelbranche. Retro heeft een langere levensduur dan welke moderne trend dan ook en zelfs moderne ontwerpers blijven elementen van retro meubels toepassen. Hier zijn enkele ideeën over hoe je retro meubels kunt gebruiken om je huis op te fleuren en het echt onderscheidend te maken zonder dat het ooit uit de mode raakt.

 

Kies voor een persoonlijke retrostijl

Retro inrichten kan op vele verschillende manieren. Hier zijn een aantal hoofdlijnen:

  • De moderne jaren vijftig van de vorige eeuw introduceerden strakke en strakke lijnen en geometrische vormen.
  • Je kunt kiezen voor een stijl met hoge contrasterende, gedurfde kleuren of je kunt kiezen voor meer gedempte, aardse kleuren
  • Popcultuur is herkenbaar door helderrood en vinyl.

De meubels uit de jaren 1950 tot 1960 zijn rijk aan variatie in stijlen, kleurengamma’s en stofpatronen.

 

Ga voor functionaliteit

Retro meubelen zijn praktisch en functioneel gebouwd. Dit zijn kwaliteiten die in alle tijdsperiodes van pas komen.

 

Verlicht de ruimte met retro verlichting

Verlichting stond centraal in de decoratiestijlen van retro meubelen. Verlichting vanaf de jaren 1930 tot de jaren 1950 gebruikte nieuwe keramiek en patronen en richtte zich op creativiteit met stijl. Het nieuwe ruimtetijdperk beïnvloedde de verlichting van de jaren zestig en ook de wand- en hanglampen waren sterk aanwezig. Vloerlampen met grote lampenkappen kwamen in de jaren zeventig vaak in contrasterende mate van minimalisme.

Elke stijl heeft zijn eigen mate van nostalgie.  Jouw keuze voor retroverlichting is een kans om een unieke sfeer te creëren zonder al te gekke decoratiestijlen aan te brengen. Een of twee doordacht gekozen en gepositioneerde vintage lampen brengen opmerkelijke karakterinvloeden in een ruimte.

 

Voeg ook accessoires toe

Er bestaan prachtige collecties kleine en grote retro collectables die elke ruimte echt interessant en decoratief maken. Door deze ‘finishing touch’ complementeer je uitstraling van de kamer. Denk hierbij aan spiegels uit die tijd, andere muurversieringen en salontafeldecoraties. De hoeken van een kamer zijn ideale plekken om mooie accessoires neer te zetten. Nogmaals, kies een stijl die past bij je persoonlijke smaak, maar schuw niet voor de items die uniek zijn uit het retro-tijdperk.  Ze trekken de aandacht zoals geen enkel modern item dat kan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden