Wat voor soort ramen heb jij?

Geplaatst op

Wanneer je een huis woont heb je natuurlijk wel ramen nodig, daarom hebben alle huizen en appartementen en wat niet ramen. Maar weet jij wat voor ramen je precies hebt? Heb jij enkel of dubbel glas? Wat zijn de voor en nadelen van deze ramen en welke zijn geschikt voor jou?

Enkel glas

Enkel glas is zoals de naam al zegt, een enkele glasplaat. Het is dus een erg dun raam wanneer je deze erin zet. Het nadeel hiervan is dat enkel glas niet heel isolerend is en het in de winter dus heel erg koud kan worden in de woning en in de zomer juist weer heel warm. Wanneer de temperatuurverschillen van buiten naar binnen zodanig hoog zijn, kan er condens op de ruit ontstaan.

De voordelen van enkel glas zijn dat het over het algemeen heel goedkoop is, het is vaak ook snel leverbaar en makkelijk op maat te maken. Op de lange termijn zijn mensen dus niet heel erg tevreden over enkel glas.

Dubbel glas

Dubbel glas is wederom zoals de naam al aangeeft een dubbele glasplaat. Het zijn twee glasplaten met ruimte er tussen in, deze ruimte is gevuld met lucht en in sommige gevallen met edelgas. Het gebruik van dubbel glas is voor een betere isolatie en dit houdt overmatige kou en warmte dus buitenshuis. Het nadeel van dubbel glas is dat de behuizing van het glas lek kan raken. Hierdoor daalt het isolatievermogen en dan werkt het dubbele glas niet meer zo goed. Wanneer dit gebeurd moet je een glasherstel laten uitvoeren. Een glasherstel houdt in dat het glas gerepareerd gaat worden. Door het glasherstel gaat dus het isolatievermogen weer omhoog. Glasherstel is vaak wel prijzig. Onderhoudt alles dus goed zodat er geen glasherstel uitgevoerd hoeft te worden.

Welke voor jou?

Ik hoop voor je dat wanneer je in je huis woont je er al ramen in hebt zitten. Mocht je dit niet hebben of misschien niet helemaal tevreden zijn met de ramen die je hebt, ga dan kijken naar de opties die je hebt. De voorkeur gaat over het algemeen meer uit naar het dubbele glas.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden