Welke tegels passen het beste bij mijn badkamer?

Geplaatst op

Tegels bepalen in grote mate de sfeer van je badkamer. Het is daarom erg belangrijk om het juiste type tegel uit te kiezen voor in de badkamer. Het lastige hierbij is dat er heel veel partijen in Nederland zijn die een groot aanbod badkamertegels hebben. Om je een beetje op weg te helpen bij je keuze voor een badkamertegel, gaan we in dit artikel in op het formaat, de kleur en het materiaal van de verschillende badkamertegels.

Formaat van de tegel

Er zijn verschillende soorten formaten badkamertegels. Houdt bij het kiezen van een formaat tegel rekening met de grootte van je badkamer en natuurlijk ook met je eigen persoonlijke voorkeur. Bij grote badkamers passen grote badkamertegels het beste, aangezien deze het grote oppervlak goed naar voren laten komen. Daarnaast krijgt de badkamer door de grote tegels een strakke uitstraling. Kleinere tegels komen het beste tot recht in kleine badkamers. Ze geven een kleine badkamer een speels effect en de ruimte krijgt hierdoor meer accent. Bekijk dus goed hoe groot je badkamer is en ga voor jezelf na of je liever grote of kleine badkamertegels hebt.

Kleur van de badkamertegel

Ook voor wat betreft de kleur van de badkamertegels speelt de grootte van je badkamer een rol en is het maar net wat je persoonlijke voorkeur heeft. Lichte tegels geven een open en ruimtelijke sfeer en donkere tegels voor een wat knussere uitstraling. We raden het dus ook aan om bij kleine badkamers te gaan voor lichte badkamertegels. Bij grotere badkamers komen donkere badkamertegels het beste tot recht, alleen kun je hier ook prima kiezen voor wat lichtere tegels.

Materiaal van de tegel

Het materiaal van een badkamertegel heeft niet alleen invloed op de uitstraling, maar ook op de veiligheid en levensduur van de ruimte. Ieder materiaal geeft weer een andere uitstraling aan de badkamer. Daarnaast is niet iedere tegel even glad en gaan alle tegels ook niet even lang mee. Laat je dus goed informeren bij een badkamer- of tegelspecialist over onder andere de kenmerken en levensduur van de verschillende soorten tegels voor in je badkamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden