Wonen in een kerk of watertoren?

Geplaatst op

Hoe gaaf is het om in een huis te wonen dat compleet anders is dan andere huizen. We hebben het over het wonen in bijvoorbeeld een kerk, watertoren of zelfs school. In verschillende landen komt dit steeds vaker voor dat deze gebouwen worden omgebouwd tot woning. Wat moet je doen om dit voor elkaar te krijgen? In deze blog zoeken we het uit.

Geluk hebben

Een locatie zoals bovengenoemd is ontzettend moeilijk om te verkrijgen. Je kunt niet even naar een kerk toe gaan om te vragen of ze toevallig van plan zijn de stoppen met de wekelijkse preek. Daarom is het belangrijk om als individueel de oren gespitst te houden en de ogen open. Als de kans zich voordoet om een kerk te kopen, zul je snel moeten toeslaan. In Nederland geloven steeds minder mensen en komen kerken steeds vaker leeg te staan, zo gek is het dus niet om een kerk te “bemachtigen”. Hetzelfde geldt voor scholen en watertorens. Dit soort gebouwen zijn vaak beschermd door de gemeente en zijn aan veel regels gebonden. Heb je een unieke locatie gekocht, zul je in de verbouw met bepaalde eisen rekening moeten houden.

Afbouwen

Als je bijvoorbeeld een school hebt gekocht, zal het eerst afgebouwd moeten worden voordat jij er een woning van kunt maken. Met krijtborden aan de muren en het welbekende systeemplafond kun je niet veel kanten op. We raden Ludec aan met het afbouwen van het pand. In je eentje wordt dit een extreme klus. Zij hebben de juiste ervaring en gereedschap om zorgvuldig het gebouw af te bouwen en ze leveren ieder gebouw turnkey op. 

Wees flexibel

De gebouwen die we hebben omschreven zijn natuurlijk niet gemaakt en bedoeld als woning. Dit zul je in de verbouwing gauw genoeg merken. Neem bijvoorbeeld een watertoren. Een watertoren is groot, maar ook rond. Met ronde wanden moet je erg creatief omgaan. Een schilderij ophangen is bijvoorbeeld al een uitdaging, en dan hebben we het nog niet eens over de inrichting gehad. We raden aan om in zee te gaan met een interieurdesigner die ervaring heeft met speciale ruimtes. Ook kun je veel inspiratie online op doen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden